ANASAYFA Teknoloji Elon Musk'ın 44 Milyar Dolara Satın aldığı Twitter'ın Bugünkü Değeri Belli Oldu

Elon Musk'ın 44 Milyar Dolara Satın aldığı Twitter'ın Bugünkü Değeri Belli Oldu

Dünya'nın en çok tercih edilen sosyal medya platformu X iflasın eşiğine geldi. Son zamanlarda sosyal medyada dolaşan haberlere göre X'in artık reklam alamadığı ve tercih edilmedi yönündeydi.
yazar
Haber Merkezi
Elon Musk'ın 44 Milyar Dolara Satın aldığı Twitter'ın Bugünkü Değeri Belli Oldu

Son dönemlerde sosyal medyada ve kulis konuşmalarında sıkça geçen dünyanın en çok kullandığı sosyal medya platfotmu olan X'in maddi durumdan iyi olmadığı ve yetkililerin kredi arayışında olduğu haberleri doğrulandı. Elon Musk'ın 44 milyar dolar karşılığında satın aldığı ve yeniden markalaştırarak X olarak isimlendirdiği Twitter, maddi açıdan çok da iyi bir durumda değil. Elon Musk yönetimine geçen platform, en çok da reklam verenlerin çekilmesi nedeniyle gelir kaybı yaşadı. Birkaç ay önce şirketin CEO'su hâline gelen Linda Yaccarino ise X'e kaynak sağlamak amacıyla var gücüyle çalışıyor. Ancak Financial Times ve Reuters'in iddiaları, X'in geleceğinin oldukça belirsiz olduğunu gösteriyor.

screenshot-12.jpg

ELON MUSK X'TEN UZAK TUTULMAK İSTENİYOR

Financial Times kaynakları, X CEO'su Linda Yaccarino'nun görüşeceği bankalardan bir tanesinin, konuya aşina olan bir çalışanıyla görüştü. Edinilen bilgiye göre söz konusu çalışan, X'e borç verilebilmesi için en önemli şartlardan bir tanesinin, Elon Musk'ın X'ten uzak tutulması olduğunu söyledi. Çalışana göre Elon Musk tarafından yapılan açıklamalar ile alınan kararlar, gerilimi artırıyor ve reklam verenlerin platforma geri dönmesi olasılığını zorlaştırıyordu.

X'İN ŞUANKİ DEĞERİ 8 MİLYAR DOLAR

Reuters ise bugüne kdar paylaşılan tüm veriler üzerinden bir hesaplama yaptı. Yapılan hesaba göre X'in güncel değeri, sadece 8 milyar dolar. Bu rakam, Elon Musk'ın ödediği paranın çok altında. Ayrıca şirketin borcunun 13 milyar dolar olduğu zaten biliniyor. Buradan; X'in güncel değerinin Elon Musk'ın borcundan bile düşük olduğu sonucuna ulaşıyoruz.

screenshot-10.jpg

Elon Musk, Twitter'ı satın aldığında büyük hayalleri vardı. Ancak platformun mali durumu, Musk'ın planlarını alt üst ediyor gibi görünüyor. X'in güncel değeri, Musk'ın ödediği paranın çok altında. Ayrıca şirket, 13 milyar dolar borcu ile borç batağında.

X'İ GELECEKTE NE BEKLİYOR

X'in geleceği şu an için belirsiz. Yatırımcılar, Elon Musk'ın X'ten uzak tutulmasını istiyor. Ancak Musk, şirketin CEO'su Linda Yaccarino'nun da desteğiyle koltuğunu korumaya kararlı görünüyor.

X'in geleceği, Musk ve yatırımcılar arasında yapılacak görüşmelere bağlı olacak. Ancak şu an için, X'in Elon Musk için bir kara delik olmaya doğru gittiğini söylemek mümkün.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beypazarı'ndaki maden göçmesinde yaralanan işçilere ziyaret!

Beypazarı'ndaki maden göçmesinde yaralanan işçilere ziyaret!