ANASAYFA Teknoloji Gençlerin yarısından fazlası bu telefon markasını seçiyor! Z kuşağı şirketin cebini dolduruyor

Gençlerin yarısından fazlası bu telefon markasını seçiyor! Z kuşağı şirketin cebini dolduruyor

Pahalı demeden daha çıktığı gün yok satan İPhone'lar, Android cihazlara göre çok daha fazla kullanıcıya sahip. Günümüz gençlerinin yarısından fazlası İPhone kullanıyor. Peki neden?
yazar
Haber Merkezi
Gençlerin yarısından fazlası bu telefon markasını seçiyor! Z kuşağı şirketin cebini dolduruyor

Dünya telefon devi olan Apple şirketi yine yok satması ile gündeme geldi. Dünyanın en çok satan telefonlar arasında başı Apple çekiyor. Yıllardır iPhone ile geniş kitlelere ulaşan teknoloji devi, pahalı fiyatına rağmen rakiplerinin çok ötesinde performans ortaya koyuyor.

mpu63.jpg

EN PAHALI TELEFONU SAATLER İÇİNDE TÜKENDİ

Şirketin geçtiğimiz haftalarda çıkardığı iPhone 15 Pro Max bir saat içinde tükendi ve Apple talebi karşılayamadı. Elbette arzı etkileyen bazı üretim sorunları bulunuyor olabilir ancak bu, iPhone’un çok beğenilen bir ürün olmaya devam ettiği ve Apple’ın durgun yılları rakiplerine göre çok daha iyi bir şekilde idare ettiğinin gerçeğini de değiştirmiyor. Bu çerçevede yapılan araştırmalara göre son yıllarda Z kuşağı en fazla Aplle'ı tercih ediyor.

VERİLER ŞOK EDİCİ

Piper Sandler isimli araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre, ABD’deki 49 eyaletten yaş ortalaması 15,7 olan yaklaşık 9.200 gençle anket yaptı. Ortalama hane geliri yıllık 70.725 dolardı ve Eylül ayı başında gençlerin %37’si yarı zamanlı çalıştıklarını söyledi. Piper Sandler, ankete katılanların %87’sinin iPhone kullanıcısı olduğunu tespit etti. Ayrıca %88’i bir sonraki telefonunun iPhone olmasını istediği kaydedildi.

images.jpg

Öte yandan MacRumors’un dikkat çektiği üzere, bu sayılar geçtiğimiz yıldan bu yana değişmedi. Fakat son on yılda gençler arasında iPhone’a olan ilgi giderek arttı. Ekim 2013’te, gençlerin %55’inin bir iPhone’u vardı, %24’ü ise bir Android cihazı kullanıyordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pursaklar Belediyesi'nin çalışmaları ile ilçedeki yollar yenileniyor!

Pursaklar Belediyesi'nin çalışmaları ile ilçedeki yollar yenileniyor!