ANASAYFA Teknoloji Google'ın 25. Doğum Günü kutlanıyor! Google ne zaman, hangi tarihte kuruldu, doodle nedir?

Google'ın 25. Doğum Günü kutlanıyor! Google ne zaman, hangi tarihte kuruldu, doodle nedir?

Milyarlarca insanın kullandığı küresel arama motoru Google, kuruluşunun 25'nci yılını kutluyor. Google'ın doğun günü olması nedeniyle pek çok vatandaş da merak ettiği sorulara yanıt aramaya başladı. Google'ın kuruluşu ile ilgili merak edilenleri derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Google'ın 25. Doğum Günü kutlanıyor! Google ne zaman, hangi tarihte kuruldu, doodle nedir?

27 Eylül 2023 tarihi ile Google arama motorunun 25'nci yılı kutlanıyor. Kuruluşunun 25'nci yılını kutlayan Google'ı kullanan milyarlarca insan da Google hakkında merak ettikleri sorulara yanıt aramaya başladı. Dünyaca ünlü arama motoru Google, yeni yaşına özel doodle ile kullanıcılarını karşıladı.

Bunun üzerine Google kullanan vatandaşlar da ''Google hangi yıl, ne zaman kuruldu, Google Doodle nedir?'' sorularına yanıt aramaya başladı. Dünyada en çok kullanılan ve tercih edilen arama motoru olan Google, 27 Eylül tarihinde 25'nci yılını kutladı. Haberankara.com okurları olarak Google hakkında merak edilenleri derledik.

GOOGLE DOODLE NEDİR?

Google'ın 25. yaş günü 27 Eylül 2023 tarihi ile kutlanıyor. Google arama motoru ise doğum gününü özel bir doodle hazırladı. Vatandaşlar Doodle'ın ne anlam ifade ettiğini merak ederken Google Doodle'ın ne anlama geldiği merak edilirken konuyu şöyle özetleyebiliriz: Google Doodle, dünya ülkelerinde özel günleri anmak ve çeşitli tarihi olayları veya tarihe geçmiş kişileri anmak için geliştirdiği bir tür hatırlatıcı görevi görür.

google-doodle.jpg

GOOGLE NE ZAMAN KURULDU?

Google, 1996 yılının Ocak ayında Kaliforniya'daki Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencileri olan Larry Page ve Sergey Brin'in araştırma projesiyle kurulmaya başladı. Google siteler arası ilişkilerin analizi konusunda çok daha elverişli iki sistem kuramı ortaya koyarken bu yeni teknolojiye PageRank adı verildi. Sisteme göre sayfa dizinlerinin orijinal site ile olan bağlantı dönüşümleri belirlenerek siteler, gösterilen ilgiye göre sıralanıyordu.

Page ve Brin yeni oluşturdukları arama motoruna ilk olarak "BackRub" ismini koydu. Ancak daha sonra "googol" sözcüğü üzerinde orijinal bir imla değişikliği yapılarak, bu arama motoru Google olarak adlandırıldı. Google, günümüzde kullandığı alan adını 15 Eylül 1997'de etkinleştirdi ve 4 Eylül 1998'de Google şirketi resmen kuruldu. 2023 yılında Google, kuruluşunun 25'nci yılını 27 Eylül tarihinde kutladı.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sincan Belediyesi yapımı biten kreşlerin açılışını yapmaya başladı

Sincan Belediyesi yapımı biten kreşlerin açılışını yapmaya başladı