ANASAYFA Teknoloji Hindistan'a roket fırlatıldı! 4 ülke olmaya hazırlanıyor!

Hindistan'a roket fırlatıldı! 4 ülke olmaya hazırlanıyor!

Hindistan Ay'a inmesi için tasarlanan insansız uzay aracını taşıyan bir roketi günün erken saatlerinde fırlattı. Şu ana kadar sadece Rusya, ABD ve Çin Ay yüzeyine kontrollü iniş yapabilmişti.
yazar
Haber Merkezi
Hindistan'a roket fırlatıldı! 4 ülke olmaya hazırlanıyor!

Teknoloji ve bilimin her geçen gün gelişmesiyle uzaydaki gelişmelerden de haberdar olabiliyoruz. Uzaydaki gelişmelerden haberdar olmak için ise dünyada halen çalışmalar devam ediyor.

Son olarak Hindistan'da da bir gelişme yaşandı. Ülkede Ay'a inmesi için tasarlanan insansız uzay aracını taşıyan bir roketi günün erken saatlerinde fırlattı.

Sabah saatlerinde 'Chandrayaan-3' uzay aracını taşıyan 'LVM3-M4' roketi, Güney Andhra Pradesh eyaletindeki Sriharikota'daki üsten havalandı.

Üste toplanan binlerce meraklı kişi, alkış ve tezahüratlarla roketi uzaya yolcu etti. Hindistan'da gerçekleşen gelişmelerle birlikte merak edilenlerden bir tanesi ise daha önce roketin iniş yapabildiği ülkeler oldu.

Roketler daha önce sadece Rusya, ABD ve Çin Ay yüzeyine kontrollü iniş yapabilmişti. Eğer Hindistan'da bunu başarabilirse 4. ülke olacak.

Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Hindistan, küresel uzay güçleri tarafından aşılan kilometre taşlarına hızla yaklaşan, nispeten düşük bütçeli bir uzay ve havacılık programına sahip.

Hindistan'ın son girişimi, 4 yıl önce zemin kontrolünün inişten birkaç dakika önce teması kaybetmesiyle başarısızlıkla sonuçlandı.

Öte yandan 'Ay taşıtı' anlamına gelen 'Chandrayaan-3', mevcut misyonun geri kalanı planlandığı gibi giderse, Ay'ın çok az keşfedilen güney kutbuna 23-24 Ağustos tarihleri arasında güvenli bir şekilde iniş gerçekleştirmesi bekleniyor.

Teknoloji haberlerinden haberdar olabilmek için (Haberankara.com) sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tahıl Koridoru Anlaşması'na yönelik açıklama! Sürenin uzatılmasını istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tahıl Koridoru Anlaşması'na yönelik açıklama! Sürenin uzatılmasını istiyoruz