ANASAYFA Teknoloji İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı uzaya giderken yanına neler götürdüğünü açıkladı

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı uzaya giderken yanına neler götürdüğünü açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti tarihine geçen Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonundaki günleri büyük bir yoğunlukla devam ediyor. Programına ek olarak görüntülü konuşmalarla dünya bağlantısı yapan Gezeravcı merak edilen bir soru olan Uluslararası uzay istasyonuna giderken neleri getirdiğini cevapladı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı uzaya giderken yanına neler götürdüğünü açıkladı

Ülkemizin en büyük gurur kaynaklarından olan ve kendisinden gelecek her bilginin merakla takip edildiği Alper Gezeravcı 4 kişilik bir ekip ile birlikte gittiği Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS)'de kendisine verilen görevleri yerine getirmeye devam ediyor. Vatandaşlarımızın adının açıklandığı ilk andan itibaren uzaya gönderilme işlemi gerçekleşene kadar gerçekleşen süreci ilgi ile takip etmiş, her zaman Alper Gezeravcı'nın yanında olduklarını ifade eden açıklamalar yapmışlardı.

YOLCULUK BÜYÜK BİR HEYECANLA TAKİP EDİLDİ

Geçtiğimiz günlerde beklenen an gelmiş ve Alper Gezeravcı bir parçası olduğu AX-3 ekibi ile birlikte Amerika'nın Florida eyaletinden uzaya gönderilmişti. Tüm Türkiye'nin ekran başında nefeslerini tutarak izlediği fırlatma işlemi başarı ile gerçekleşmiş ve Alper Gezeravcı ve diğer 3 astronot 1,5 günlük yolculuğun ardından Uluslararası Uzay İstasyonuna sorunsuz bir şekilde ulaşmıştı.

Milli ve manevi değerlerin en yoğun yaşandığı anlarda merak edilen bir soru İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı'nın uzaya yanında neleri götüreceği olmuştu. Özellikle sosyal medyada üzerinde çok konuşulan sorunun cevabı bizzat Alper Gezeravcı tarafından verildi.

ALPER GEZERAVCI NELERİ GÖTÜRDÜ?

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan katıldığı bir röportajda merak edilen bu konu hakkında da konuşan Alper Gezeravcı “Türk yörük kültürüne ait bazı semboller getirdim. Bir takım aile fotoğraflarım ve ilk filomun uçuş peçleri. Bunlar benim getirdiğim eşyalar. Ve benim buraya gelmemi sağlayan Bayrağım” diyerek merak edilen bu konuya son noktayı koydu.

19 Ocak 2024 tarihinde uzaya giden Alper Gezeravcı'nın kendisine verilen görevleri tamamlayıp 2 Şubat'ta dünyaya dönmesi planlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pursaklar Belediyesi gençleri Çanakkale kampına uğurladı

Pursaklar Belediyesi gençleri Çanakkale kampına uğurladı