ANASAYFA Teknoloji İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı bugün dünyaya dönüyor!

İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı bugün dünyaya dönüyor!

İlk Türk astronotu olarak adını ülke ve dünya tarihine yazdıran Alper Gezeravcı bugün 2 haftalık misyonunu tamamlayıp dünyaya dönmek için yola çıkacak. Gezeravcı'nın dönüş yolculuğunun gidişi gibi tüm Türkiye tarafından takip edilmesi bekleniyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı bugün dünyaya dönüyor!

Ülkemizin Cumhuriyet tarihindeki en önemli misyonlarından olan uzaya bir Türk gönderme projesinde artık sona gelindi. Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonunu gerçekleştirmesi için seçilen ve uzaya gönderilen Alper Gezeravcı bugün dünyaya dönüyor.

Seçildiği günden bu yana uzaya gitmesi sabırsızlıkla beklenen ve yaklaşık 2 haftadır Uluslararası Uzay İstasyonunda bulunan Alper Gezeravcı görevini başarıyla tamamlayıp ülkemize dönmek üzere. 4 kişilik bir mürettebatın parçası olarak Amerika'dan uzaya gönderilen Dragon kapsülünde yer alan Gezeravcı uzayda kaldığı süre boyunca bir çok deneyde bulunmuş ve ülkemizde başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bir çok isimle görüntülü görüşme gerçekleştirmişti.

DÖNÜŞ YOLCULUĞU BAŞLIYOR

Uzayda kaldığı süre boyunca ülkemize sürekli olarak görseller gönderen ve vatandaşlarımızın gururlanmasına sebep olan Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu bugün başlayacak. Türkiye saati ile 17:50'de Uluslararası Uzay İstasyonundan ayrılacak olan Gezeravcı ilk olarak Amerika'ya inecek. Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı ekip ya Texas eyaletinde çorak bir araziye ya da okyanusa iniş yapacak. 

Alper Gezeravcı dünyaya indikten sonrasında vücutlarında gerçekleşmesi beklenen bazı zorlanma durumlarından dolayı yaklaşık 1 hafta boyunca NASA tarafından gözlemde tutulacak. Her hangi bir sağlık durumu yaşamaması için gözlem altında tutulacak Alper Gezeravcı'nın gerekli kontroller yapıldıktan sonra ülkemize doğru yola çıkması beklenecek. Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüş yolculuğunun 1,5 gün sürmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Dijital Sanatlar Akademisi Projesi için çağrıda bulundu!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Dijital Sanatlar Akademisi Projesi için çağrıda bulundu!