ANASAYFA Teknoloji İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı için uzayda veda töreni düzenlendi

İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı için uzayda veda töreni düzenlendi

Uzaya çıkan ilk Türk vatandaşı Alper Gezeravcı ve beraberindeki ekip için uzayda veda töreni düzenlendi. Vatandaşlar düzenlenen veda törenini gururla takip etti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı için uzayda veda töreni düzenlendi

Türkiye'nin uzay serüveninde çağ atlayan ilk insanlı uzay misyonu görevinde sona gelindi. Onbinlerce aday arasından seçilen ve aylar süren ağır eğitimlerin ardından uzaya çıkmaya hak kazanan Alper Gezeravcı ilk Türk astronotu olduğu uzaydan dünyaya dönmeye hazırlanıyor.

VEDA TÖRENİ DÜZENLENDİ

2 hafta önce Amerika'dan 4 kişilik olarak uzaya giden ekibin bir parçası olan Alper Gezeravcı uzaya çıktığı ilk andan itibaren ülkemizin en çok konuştuğu isimlerden olmuş, Gezeravcı uzayda görevi kapsamında bir dizi bilimsel deney gerçekleştirmişti. Görev süresi tamamlanan AX-3 ekibi için ise uluslararası uzay istasyonunda bir veda töreni düzenlendi.

Astronotumuz Alper Gezeravcı veda töreni kapsamında söz aldı ve “Gurur duyduğumuz tarihimizin devamı niteliğinde adım attığımız yeni Türkiye Yüzyılı’nda icra ettiğimiz Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevini gerçekleştirmiş olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

GENÇLERE UMUT AŞILAYAN CÜMLELER

Birçok defa ülkemizin gençlerine kendilerinin geleceğe artık daha umutla bakmasını ve üstlendiği misyonun gençlerin hayallerinin gerçeğe dönüşmesinde bir etken olmasını umduğunu ifade eden Alper Gezeravcı “Bu, bir hikayenin başlangıç noktasıydı, bir yere varış noktası değil. Bundan sonraki yolumuz tüm milletimize hayırlı uğurlu olsun” diyerek uzaydan son sözlerini söyledi.

Alper Gezeravcı ve yanındaki 3 astronotun yarın yola çıkması ve 1.5 günlük yolculuğun ardından Dünyaya inmesi bekleniyor. Alper Gezeravcı bir kaç gün boyunca yapılacak sağlık tetkiklerinin ardından Amerika'dan ülkemize dönüş yapacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Beypazarı'nda kaçak avlanmaya karşı denetimler sürüyor

Ankara Beypazarı'nda kaçak avlanmaya karşı denetimler sürüyor