ANASAYFA Teknoloji İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı üniversitede ders verecek

İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı üniversitede ders verecek

Uzay görevini tamamladıktan sonra ülkemizde katıldığı etkinlikler aracılığı ile deneyimlerini kendisini dinlemeye gelenlere aktaran Alper Gezeravcı'nin yeni bir görevi daha oldu. Edinilen bilgiye göre Alper Gezeravcı bir üniversitede ders verecek.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı üniversitede ders verecek

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun ikinci yüzyılının başlangıcında ülke tarihini etkileyen olaylardan birisi ilk insanlı uzay görevi olmuş, bu kapsamda seçilen Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 2 haftadan fazla bir süre geçirerek bazı deneyler yapmıştı.

ALPER GEZERAVCI'NIN YENİ GÖREVİ

Türkiye'nin tarihinin ilk insanlı uzay görevini gerçekleştirmesi adından söz ettiren Alper Gezeravcı, dünyaya döndükten sonra Amerika'dan ülkemize gelmişti. Geldikten sonra aradan geçen günlerde Türkiye'nin bir çok noktasına giderek kendisini dinleyen gençlere uzay ile ilgili merak edilenleri anlatan Gezeravcı gelir gelmez Türkiye Uzay Ajansı'nda Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmıştı. Bu görevin ardından Alper Gezeravcı'nın yeni bir görev daha üstlendiği öğrenildi. Söz konusu gelişmeyi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatit Kacır açıkladı.BAKAN KACIR DUYURDU

Konu ile ilgili konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ilk Türk Astronotu Alper Gezeravcı'nın bu dönem İstanbul'da bir üniversitede çevrimiçi ders vereceğini açıkladı. Bakan Kacır ““Sektör Kampüste” programı ile sektör profesyonellerini üniversite öğrencilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Astronotumuz Alper Gezeravcı bu dönem İTÜ’de ders verecek” şeklinde konuştu. Alper Gezeravcı'nın ders vereceği kısa sürede sosyal medyada kendine geniş bir yer buldu. Gezeravcı'nın derslerine yoğun bir ilgi gösterilmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MKE Ankaragücü Voleybol Kadınlar 1. Lig'ine emin adımlarla yürüyor

MKE Ankaragücü Voleybol Kadınlar 1. Lig'ine emin adımlarla yürüyor