ANASAYFA Teknoloji İlk Türk Astronotu olacak Alper Gezeravcı kimlerle birlikte uzaya gidecek?

İlk Türk Astronotu olacak Alper Gezeravcı kimlerle birlikte uzaya gidecek?

Bugün Ülkemiz ve dünya için tarihi günlerden birisi yaşanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye’nin uzay programı arasında belirtilen hedefler arasında en çok merak edilenlerden birisi olan bir Türk vatandaşını uzaya gönderme planı bugün gerçekleşecek.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
İlk Türk Astronotu olacak Alper Gezeravcı kimlerle birlikte uzaya gidecek?

Nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye’nin ilk astronotu olması için seçildiği açıklanan Alper Gezeravcı bu gece Amerika’dan fırlatılacak roket ile birlikte Uluslararası Uzay İstasyonuna gideceği 1.5 günlük yolculuğuna başlayacak.

Türk milletinin büyük bir gururla ve heyecanla takip edeceği yolculuk için seçildikten sonra aylardır devam eden hazırlık sürecini başarı ile tamamlayan Alper Gezeravcı kendisi ile beraber Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen 3 astronot ile birlikte Uluslararası Uzay İstasyonuna gidecek.

ALPER GEZERAVCI KİMLER İLE BİRLİKTE UZAYA GİDECEK?

Milyonlarca Türk vatandaşının ekran başında takip edeceği uzay yolculuğunu düzenleyecek Axiom Space’nin düzenlediği üçüncü uzay misyonu olmasından dolayı AX-3 adı verilen 4 kişilik mürettebata çok önemli bir isim komutanlık yapacak.

Edinilen bilgiye göre eski NASA astronotu İspanyol Michael Lopez-Alegria deneyimlerini söz konusu uçuşa komutanlık etmek için kullanacak. Mürettebatta yer alan bir diğer isim İtalyan Hava Kuvvetleri’nde Alpay olarak görev yapan ve daha önce de uzay deneyimi olan bir diğer isim  Walter Villadei olarak göze çarparken, fırlatılacak uzay aracında yer alacak son isim İsveç Hava Kuvvetlerinde Yarbay ünvanı ile hizmet veren Marcus Wandt olacak. Wandt ülkesinde Uluslararası Uzay İstasyonuna giden ikinci İsveç vatandaşı olarak tarihe geçecek.

Alper Gezeravcı’ya yapacağı uzay yolculuğu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ülkemizin her kesiminden vatandaşlar iyi dilek mesajları yayınladı. Ayrıca İstanbul ve Ankara’da meydanlarda kurulan dev ekranlardan Gezeravcı’nın yapacağı uzay yolculuğunun naklen yayınlanacağı bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara 'daki Uyuşmazlık Mahkemesi'nin yeni başkanı belli oldu

Ankara 'daki Uyuşmazlık Mahkemesi'nin yeni başkanı belli oldu