ANASAYFA Teknoloji Instagram mesaj istekleri nasıl kapatılır?

Instagram mesaj istekleri nasıl kapatılır?

Teknolojinin gelişmesi ile beraber hayatımıza giren sosyal medya platformlarının milyarlarca kullanıcısı bulunuyor. Ülkemizde de yaygın olarak kullanılan Instagram uygulamasında tanımadığınız kişilerden mesaj istekleri de alınırken bu isteklerin gelmesinin nasıl engelleneceği de merak ediliyor. Haberankara.com okurları için Instagram mesaj isteklerinin nasıl kapatılacağına ilişkin bilgileri derledik
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Instagram mesaj istekleri nasıl kapatılır?

Sosyal medya platformları her geçen gün kendini yeniliyor. Gelişen teknoloji ile beraber farklı farklı güncellemeler alan Instagram, tanımadığınız kişilerden mesaj almanıza olanak tanıyor. Instagram, kullanıcıların birbirlerine mesaj göndermesini engelleyebilirken Instagram'da tanımadığınız kişilerden gelen mesajlardan rahatsızlık duyanlar da konunun çözümüne ilişkin bilgi sahibi olmak istiyor. 

Bu çerçevede ‘’Instagram mesaj istekleri nasıl kapatılır? Instagram'da mesaj nasıl engellenir, mesaj istekleri kapatma nasıl yapılır?'' sorularına yanıt aranmaya başladı. Instagram'da mesaj isteklerini kapatmak, hesabınızı spamdan ve rahatsız edici mesajlardan korumaya yardımcı olurken mesaj isteklerini kapatmanın yöntemini derledik. 

INSTAGRAM MESAJ İSTEKLERİ NASIL KAPATILIR?

‘’Instagram mesaj istekleri kapatma işlemi nasıl yapılır?'' sorusunun yanıtı belli oldu. Instagram, Meta Platforms'a ait bir fotoğraf ve video paylaşım sosyal ağ hizmetidir. Uygulama, kullanıcıların filtrelerle düzenlenebilen, hashtaglerle organize edilebilen ve coğrafi etiketleme ile konumla ilişkilendirilebilen medya yüklemesine olanak tanır. Instagram'ın dünya çapında 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı bulunurken dünyanın en popüler sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Instagram'da mesaj isteklerini engellemek için;

  • Mesaj isteğini açtıktan sonra sağ üst köşede bulunan üç noktalı menüye tıklayın. 
  • Ardından "Mesaj İsteklerini Kapat" seçeneğini seçerek istenmeyen mesajları engelleyebilirsiniz.

Dolandırıcılıklar veya rahatsız edici sözcükler, söz grupları ya da ifade simgeleri içerebilecek mesaj istekleri, gizlenen istekler klasörünüzde görünür. Bu ayar varsayılan olarak kapalıdır ancak ayarı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Not: Instagram, siz şikayet etmediğiniz sürece mesajlarınızı göremez. Gizli mesaj istekleri ayarını yalnızca Android ve iPhone için Instagram uygulamasından yönetebilirsiniz.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
23 Nisan hangi güne denk geliyor, okullar, özel sektör, kamu kurumları resmi tatil mi?

23 Nisan hangi güne denk geliyor, okullar, özel sektör, kamu kurumları resmi tatil mi?