ANASAYFA Teknoloji Instagram yeni özelliği ile kullanıcıları geçmişe götürecek! 'Dürtme' geri geliyor

Instagram yeni özelliği ile kullanıcıları geçmişe götürecek! 'Dürtme' geri geliyor

Mesajlaşma uygulamalarının atası olarak görülen MSN'in en bilindik özellikleri arasında dürtme yer almaktaydı. Ünlü bir yazılımcının paylaşımına göre bu özellik instagram uygulamasına gelecek.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Instagram yeni özelliği ile kullanıcıları geçmişe götürecek! 'Dürtme' geri geliyor

2000'li yılların başlarında hayatımıza giren MSN uygulaması kullanıcıların birbirleri ile Chat yapabilmesini sağlamıştı. İlklerden olması ve rakibinin yok denecek kadar az olmasından dolayı milyonlarca insanın kullandığı uygulama zaman içinde tarihteki yerini almıştı.

BİR DÖNEME DAMGA VURMUŞTU

Şu anda kullanımda olmayan uygulamanın en akılda kalan özelliklerinden birisi kullanıcıların birbirine dürtme gönderebilmesiydi. Birbirine titreşim gönderebilen kullanıcılar arasında eğlenceli anlar yaşanmasını sağlayan bu özellik uygulama ile birlikte kullanımdan kalkmıştı.

Bağımsız yazılımcı Alessandro Paluzzi'nin yaptığı paylaşıma göre ünlü sosyal medya uygulaması Instagram'da bu özelliğin yer alması için çalışmalar yürütülüyor. İddiaya göre özelliğin adı ‘Poke’ olacak ve kullanıcıların profillerinde yer alacak bir el işareti ile kullanılabilecek.

RESMİ AÇIKLAMA HENÜZ GELMEDİ

Başka kullanıcıya dürtme göndermek isteyen kullanıcılar o kişinin profiline girerek bu sembole dokunabilecek. Şu an için resmi bir açıklamanın gelmediği özelliğin ne zaman kullanıcıların hayatına gireceği merak konusu oldu. Özellikle Instagram diğer uygulamaların en popüler özelliklerini ya da direk olarak kendisini kopyalaması ile akıllarda yer ediniyor.

Facebook, Whatsapp ve Instagram'ın Meta adlı şirketin bünyesinde olmasından dolayı bir uygulamaya gelen özellik diğer uygulamada da sıkça görülebiliyor. Özellikle 2016 yılında Snapchat uygulamasının snap atma özelliğini kendine story adıyla uyarlayan Instagram popülerlik seviyesinin bu özellik ile daha da arttırmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Yenimahalle'de 2 kişiyi yaralayan 8 şahıs tutuklandı

Ankara Yenimahalle'de 2 kişiyi yaralayan 8 şahıs tutuklandı