ANASAYFA Teknoloji iOS 18 güncellemesini alacak iPhone modelleri açıklandı

iOS 18 güncellemesini alacak iPhone modelleri açıklandı

Dünyanın en ünlü teknoloji şirketi Apple, yılın önümüzdeki aylarında gelecek olan iOS 18 güncellemesinin hangi modellerde geçerli olacağını açıkladı. Yayınlanan liste bir çok insanı şaşırttı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
iOS 18 güncellemesini alacak iPhone modelleri açıklandı

Günümüzde akıllı telefonlar arasında en bilinen markalardan birisi olan iPhone ile ilgili yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor. Ülkemizde de en çok tercih edilen telefonlardan olan iPhone ile ilgili önemli bir haber geldi. iPhone telefonları üreten Apple şirketi yeni gelecek iOS güncellemesinin hangi iPhone markalarını kapsayacağını açıkladı.

iOS 18'İN HANGİ TELEFONLARI KAPSAYACAĞI BELLİ OLDU

Apple belirli aralıklarla üretilen telefonlar için yeni işletim sistemi güncellemesi yayınlıyor. iOS olarak bilinen işletim sistemine yönelik gelen güncellemeler ile sistemde iyileştirmeler yapılarak kullanıcıların beklentilerini karşılama yönünde adımlar atılıyor. Her gelen güncelleme ile bazı iPhone marka telefonlar artık güncelleme almayan telefonlar arasına katıldığı için kullanıcılar gelecek her açıklamayı merak ile takip ediyor.

Konu ile ilgili söz konusu gelişmede yılın son çeyreğine girerken yayınlanması beklenen iOS 18 işletim sisteminin hani telefon modellerini kapsayacağı resmen belli oldu. Yayınlanan telefonun kullanıcılar arasında eski olarak kabul edilebilecek telefonları bile kapsamı içine alması teknoloji severlerin dikkatini çeken bir husus oldu.

Yapılan açıklamaya göre iOS 18 modelini destekleyecek telefon modelleri şu şekilde oldu;

1- iPhone 15 serisi (15, 15 Plus, 15 Pro, 15 Pro Max) 

2-iPhone 14 serisi (14, 14 Plus, 14 Pro, 14 Pro Max)

 3- iPhone 13 serisi (13, 13 mini, 13 Pro, 13 Pro Max) 

4- iPhone 12 serisi (12, 12 mini, 12 Pro, 12 Pro Max)

 5- iPhone 11 serisi (11, 11 Pro, 11 Pro Max)

 6- iPhone XS, XS Max ve XR

 7- iPhone SE (2. ve 3. Nesil)

Yeni güncellemede nelerin yer alacağı ve eski güncellemeye göre hangi değişikliklerin olacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Yaz aylarında iOS 18 ile ilgili yeni bilgilerin gelmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki duyurdu! Engelli çocuklarımız ve aileleri için projelerimiz olacak

AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki duyurdu! Engelli çocuklarımız ve aileleri için projelerimiz olacak