ANASAYFA Teknoloji İPhone 15'deki ısınma sorunu ile ilgili Apple'dan açıklama geldi

İPhone 15'deki ısınma sorunu ile ilgili Apple'dan açıklama geldi

Apple'ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı iPhone 15 modelleri, bazı kullanıcılar tarafından aşırı ısınma sorunuyla karşı karşıya kaldı.
yazar
Haber Merkezi
İPhone 15'deki ısınma sorunu ile ilgili Apple'dan açıklama geldi

Geçtiğimiz günlerde satışa çıkan ve yoğun ilgi gören İPhone 15'te şikayetler artıyor. Telefonu satın alanlar tekrar mağazaya götürerek ısındığını dile getiriyorlar. Telefon sıcaklığının 38 dereceyi aştığı belirtilen şikayetlerin ardından Apple, sorunun yazılım kaynaklı olduğunu açıkladı.

Apple'ın açıklamasına göre, iPhone 15 modelleri, kurulumdan veya geri yüklemeden sonraki ilk birkaç gün boyunca arka planda yoğun işlemler gerçekleştiriyor. Bu işlemler, işlemci ve batarya sıcaklığını artırarak ısınmaya neden oluyor.

screenshot-27.jpg

Şirket, sorunu çözmek için bir yazılım güncellemesi yayınlayacağını duyurdu. Güncellemenin, önümüzdeki haftalarda kullanıcılara sunulacağı tahmin ediliyor.

TELEFON SICAKLIĞI 38 DERECEYİ AŞTI

Yüzlerce kullanıcı sosyal medyada ve Apple destek birimine yeni iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'lerinin dokunulduğunda anormal derecede sıcak hissettirdiğinden şikayet etti. Bazı kullanıcılar telefon sıcaklığının 38C üzerinde sonuçlar veren termometre ölçümlerinin fotoğraflarını paylaştı.

Artan şikayetlerin ardından Apple, yeni iPhone'ların dokunulamayacak kadar ısındığı yönündeki son şikayetlerin yazılım ve uygulamayla ilgili hatalardan kaynaklandığını ve düzeltmelerin yakında yapılacağını kaydetti.

screenshot-25.jpg

ARKA PLANI YÜZÜNDEN ISINMIŞ OLABİLİR

Cihaz ilk açıldığında kullanıcılar eski verilerini yüklerken ekstra çalışıyor ve iOS 17 yazılımındaki bir hata ve bazı üçüncü taraf uygulamaların sisteme aşırı yüklenmesi nedeniyle cihaz ısınıyor.

Apple yaptığı açıklamada, "Aygıtı kurduktan veya geri yükledikten sonraki ilk birkaç gün boyunca, artan arka plan etkinliği nedeniyle aygıt daha sıcak hissedebilir. Ayrıca iOS 17'de bazı kullanıcıları etkileyen bir hata bulduk ve bu hata bir yazılım güncellemesiyle giderilecek." ifadeleri yer aldı.

DÜZELTMELER YAYINLANMA SÜRECİNE GİRDİ

Apple, iPhone'un aşırı ısınmasına neden olan uygulamaların arkasındaki geliştiricilerle birlikte çalıştığını ve düzeltmelerin yayınlanma sürecinde olduğunu kaydetti.

screenshot-26.jpg

Apple, sorunun iPhone 15 Pro serisinin donanımıyla ilgili olduğunu reddederek, yeni tasarımın önceki paslanmaz çelik cihazlara kıyasla daha iyi ısı dağılımı sağladığını söyledi.

Apple ayrıca bunun bir güvenlik sorunu olmadığını ve iPhone'un performansını uzun vadede etkilemeyeceğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Toyota ekim ayına özel kampanyaları başlattı! Sıfır otomobilde 180 bin TL indirim ve yüzde sıfır faizli kredi desteği

Toyota ekim ayına özel kampanyaları başlattı! Sıfır otomobilde 180 bin TL indirim ve yüzde sıfır faizli kredi desteği