ANASAYFA Teknoloji KAAN ne demek, savaş uçağı özellikleri nedir?

KAAN ne demek, savaş uçağı özellikleri nedir?

KAAN'ın ilk uçuşu gerçekleşti. KAAN'ın yaptığı uçuşun ardından detaylar araştırma konusu olurken bir yandan da KAAN'ın ne anlama geldiği merak edildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
KAAN ne demek, savaş uçağı özellikleri nedir?

Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından yürütülen ve önemli havacılık projeleri arasında yer alan KAAN'ın uçuşuna yönelik tüm testler 21 Şubat tarihinde tamamlandı. KAAN ilk uçuşunu başarıyla gerçekleşirken vatandaş ise ‘’KAAN ne demek, KAAN uçağının özelikleri nedir?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. 

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından 8 yıldır üzerinde çalışılan Türkiye'nin ilk beşinci nesil savaş uçağı KAAN, 21 Şubat 2024 Çarşamba günü Başkent Ankara semalarında süzüldü. Türkiye, KAAN'la birlikte beşinci nesil savaş uçağını gökyüzüyle buluşturan dünyadaki beşinci ülke oldu. KAAN, Ankara'da ilk kez gökyüzü ile buluşurken ilk test uçuşunda 13 dakika havada kaldı ve yaklaşık 2 bin 400 metrelik irtifaya ulaştı. Yaklaşık 425 kilometre hızla uçan KAAN'ın ne anlama geldiği de merak edildi. 

KAAN NE DEMEK? 

Kaan, Türkçe kökenli bir isimdir ve Türk boylarında hükümdar, lider veya başkan anlamına gelen bir unvan olarak kullanılmıştır. 

Türk ordusunun envanterine 2028 yılında girmesi beklenen beşinci nesil hayalet savaş uçağı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ tarafından geliştirildi. Tasarım ve imalatıyla milli olan KAAN'ın kanat açıklığı 14, yüksekliği 6, uzunluğu ise 21 metre özelliklerini taşıyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜİK açıkladı! Ankara'da evlenen çiftler arttı, boşananlar azaldı

TÜİK açıkladı! Ankara'da evlenen çiftler arttı, boşananlar azaldı