ANASAYFA Teknoloji Kontrolden çıkan 2 tonluk uydu bugün dünyaya düşecek!

Kontrolden çıkan 2 tonluk uydu bugün dünyaya düşecek!

Ülkelerin son yıllarda uzaya çok fazla uydu ve roket göndermesinden dolayı en çok tartışılan konulardan birisi uzay çöplüğü olmuş, görevini tamamlayan ve boşlukta dolaşan uyduların dünyaya düşüp insanlara zarar verebileceği ifade edilmişti. Söz konusu tartışmaların gölgesinde bugün dünya atmosferine bir uydunun kontrolsüz olarak gireceği açıklandı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Kontrolden çıkan 2 tonluk uydu bugün dünyaya düşecek!

Dünya devletlerinin son yıllarda uzay konusunda yapmış olduğu atılım dikkatlerden kaçmamıştı. Ülkelerin uzaya yönelik gerçekleştirdikleri insanlı ya da insansız görevler kapsamında bir çok teknolojik cihaz uzaya gönderilirken, eski yıllardan beri uzaya gönderilen ve görevini tamamlayan cihazların akıbeti tartışma konusu olmuştu. 

2 TONLUK UYDUNUN NEREYE DÜŞECEĞİ BELLİ DEĞİL

Görevleri yıllar önce biten ve uzay boşluğunda süzülen uyduların dünya atmosferine girip düşerken insanlara zarar verebileceği sürekli dile getirilirken yeni bir gelişme insanları tedirgin etti. TRT Haber'de yer alan habere göre 2011 yılında görev süresi biten ve son yakıtını da kullanan ERS-2 adlı uydu bugün dünyaya kontrolsüz bir dalış gerçekleştirecek.  Söz konusu uydunun  2 tonluk bir ağırlığı olduğu ve büyük bir kısmının atmosferde yanacağı söylenmesine rağmen nereye düşeceğinin bilinmemesi ve çok az da olsa bazı parçalarının atmosferden sağlam çıkıp insanlara isabet etme ihtimali insanlarda gerginlik havası oluşturdu.

DENİZE DÜŞME İHTİMALİ ÖN PLANDA

Söz konusu ERS-2'nin dünyanın büyük bir kısmının sularla kaplı olmasından dolayı denize düşme ihtimali göz önünde bulunduruluyor. Bu olayın ardından uzay çöplüğü ve oluşabilecek tehlikeler konusu bir kez daha gündeme geldi. Uzaya gönderilen ilk uydunun gönderilmesinden bu yana 5 bin civarında uydunun uzaya gönderilmesi ve bir çoğunun atıl durumda bulunması meselenin ciddiyetini gözler önüne serdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alves Kablo halka arzı ne zaman başlıyor, kaç lot veriyor, katılım endeksine uygun mu?

Alves Kablo halka arzı ne zaman başlıyor, kaç lot veriyor, katılım endeksine uygun mu?