ANASAYFA Teknoloji Merakla beklenen Gemini insan oluşturma uygulaması rafa kalktı! Google sohbet robotu özelliğini askıya aldı

Merakla beklenen Gemini insan oluşturma uygulaması rafa kalktı! Google sohbet robotu özelliğini askıya aldı

Gelişen teknoloji ile beraber hayatımıza giren pek çok kolaylık bulunuyor. Hayatımıza giren ve girecek olan teknolojik gelişmeler yakından takip edilirken Google'ın Gemini uygulaması için de heyecan doruktaydı. Söz konusu uygulamanın rafa kalktığı öğrenilirken detaylar da merak edildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Merakla beklenen Gemini insan oluşturma uygulaması rafa kalktı! Google sohbet robotu özelliğini askıya aldı

Teknolojik gelişmeler vatandaşların gündeminde yer alıyor. Teknolojik gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarına devam ederken her gelişmeyi yakından takip ederek yeni uygulamaları kullanmak isteyenler için bir gelişme gündeme geldi. 

ABD merkezli teknoloji şirketi Google tarafından geliştirilen yeni uygulamalar vatandaşların gündeminde yer alırken bu uygulamalara olan ilgi ve merak da her geçen gün artıyor. Google, yapay zeka (AI) sohbet robotu Gemini’nin insan resimleri oluşturma özelliğini duyurmuştu. Söz konusu uygulamaya ilişkin yeni bir konu daha gündeme geldi. 

GOOGLE, GEMİNİ ÖZELLİĞİNİ ASKIYA ALDI

Google, heyecan yaratan Gemini özelliğine ilişkin olarak yaptığı açıklamada insan resimleri oluşturma imkanının elde edileceğini duyurmuştu. Ancak Google, tarihi karakterlerin tasvirlerindeki yanlışlıkların ardından Gemini'nin çıkışının askıya alındığını duyurdu. 

Google tarafından yapılan açıklamada, "Gemini'nin görüntü oluşturma özelliğiyle ilgili son sorunları ele almak için çalışıyoruz. Bu esnada, bu özelliği askıya alacağız ve çok yakında geliştirilmiş bir sürüm yayınlayacağız." ifadeleri yer aldı. 

Resim oluşturma tasvirlerini iyileştirmek için çalışıldığı belirtilen Google, çok sayıda insanın kullandığı bu özelliğin hedefi ıskaladığını belirtirken Gemini’nin beyaz tenli insanları siyahi tasvir etmesi nedeniyle tarihsel olarak yanlış görüntüler oluşturmasından dolayı eleştirilerle maruz kaldığından bahsetti. Konuya ilişkin bir özür mesajı da yayımlayan Google, Gemini özelliğinin askıya alındığını duyurdu.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan FETÖ/PDY soruşturması! 15 gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan FETÖ/PDY soruşturması! 15 gözaltı kararı