NASA Ay'a tren yolu inşa etmeye hazırlanıyor

Dünya ülkeleri arasında uzay yarışı yeni gelişmeleri beraberinde getiriyor. Bu konuda öncü ülkelerden olan Amerika yeni bir proje üzerinde çalışıyor.

NASA Ay'a tren yolu inşa etmeye hazırlanıyor

İnsanlığın yüz yıllardır hayallerini süsleyen en önemli kavramlardan birisi uzay olmuştu. Geçmiş asırlardan beri bilim adamları imkanları dahilinde gezegenleri ve uzay unsurlarını incelemiş ve çeşitli fikirler ortaya koymuştu.

AY'DA RAYLI SİSTEM Mİ OLACAK?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte çalışmalar daha üst seviyelere gelmiş ve insanoğlu dünya dışı yerlere gitmeye başlamıştı. Bu gelişmelerin en temelinde yatan ise 1969 yılında Amerikan astronotların uzaya gidişi olarak akıllarda yer edinmişti.

NASA Ay'a tren yolu inşa etmeye hazırlanıyor

ABD'nin yıllar sonra yeniden alevlenen Ay sevdası ile ilgili son gelen haber şaşırtıcı bir gelişme olarak göze çarptı.Webtekno'dayer alan habere göre NASA'nın Ay'da bir tren yolu inşa etmeyi düşündüğü ifade edildi. Konu ile ilgili konuşan NASA yetkilisi “Ay üzerinde güvenilir, otonom ve verimli yük taşımayı sağlayacak ilk Ay tren yolu sistemini kurmak istiyoruz” diyerek planlarını açıkladı.

DÜŞÜNÜLDÜĞÜ GİBİ DEĞİL

Söz konusu tren yolunun insanların taşındığı bir sistem gibi olmayacağı öğrenildi. Yapılması planlanan yolun araç taşınma gibi konularda fayda sağlaması için kullanılacağı belirtildi. İlerleyen yıllar için Ay'a yönelik programlar hazırladığı bilinen NASA'nın bir sonraki adımının ne olacağı merak ediliyor.

SONRAKİ HABER