ANASAYFA Teknoloji Rekabet Kurulu gerekçe gösterildi! Meta, Türkiye'de Threads uygulamasını kapatacak

Rekabet Kurulu gerekçe gösterildi! Meta, Türkiye'de Threads uygulamasını kapatacak

Gelişen teknoloji ile beraber hayatımıza giren sosyal medya platformlarına her geçen gün yenileri eklenmeye devam ediyor. Son dönemde hayatımıza Instagram'ın bir uzantısı olarak giren Threads uygulamasının Türkiye'de erişime kapatılacağı duyuruldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Rekabet Kurulu gerekçe gösterildi! Meta, Türkiye'de Threads uygulamasını kapatacak

Türkiye'de birbirinden farklı sosyal medya platformları bulunuyor. Sosyal medya platformlarını kullanan binlerce kullanıcı bulunurken bu uygulamalara olan rağbet de her geçen gün artıyor. Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, Instagram'ın bir uzantısı olarak gerçekleştirdiği Threads uygulaması ile ilgili olarak bir son dakika kararını duyurdu. 

Rekabet Kurumu’nun geçici tedbir kararı kapsamında Türkiye'de sosyal medya platformu Threads uygulamasını kapatacağını duyuran Meta, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Threads kullanıcıları ise ‘’Rekabet Kurulu kararı nedir, Meta, Türkiye'de Threads uygulamasını kapatacak mı?'' sorularına yanıt aranmaya başladı. 

THREADS TÜRKİYE'DE KAPATILACAK MI?

Türkiye’de Threads’i kullanan kişiler için oluşabilecek aksaklıkları en aza indirmek için gerekli adımların atıldığı belirtilerek "Türk Rekabet Kurumu’nun geçici tedbir kararı kapsamında, 29 Nisan Pazartesi gününden itibaren Threads’i Türkiye’de geçici olarak durduracağız. Türkiye’de topluluklarıyla Threads’de etkileşim kuranlar için bu kararın son derece üzücü olacağının farkındayız. Oluşabilecek aksaklıkları en aza indirmek için gerekli adımları atıyoruz" denildi.

 Karara itiraz edeceklerini belirten Meta açıklamasında; "Türkiye’de Threads’i kullanan herkes, 29 Nisan’dan önce Threads uygulamasında bu karar hakkında bilgilendirilecek. Türkiye’de Threads’i kullananlar Threads profillerini silmeden dondurabilecek ya da profillerini tamamen silebilecek. Threads tekrar Türkiye’ye döndüğü takdirde, profilini dondurmayı seçen kişilerin gönderileri ve başkalarının gönderileriyle olan etkileşimleri tekrar görünür olacak.

 Profillerini donduran kişiler diledikleri zaman Bilgilerini İndir aracı üzerinden gönderilerini indirebilecek ve mevcut içeriklerini muhafaza edebilecek. Bunu Rekabet Kurumu’nun geçici tedbir kararı nedeniyle yapıyoruz.'' ifadelerine yer verildi. Açıklamada kararın Facebook, Instagram ve WhatsApp'ı etkilemeyeceği ifade edildi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara kurbanlık fiyatları belli oldu mu? Ankara Kurbanlık hayvan fiyatları 2024

Ankara kurbanlık fiyatları belli oldu mu? Ankara Kurbanlık hayvan fiyatları 2024