ANASAYFA Teknoloji Resmi Gazete'de AZ ÖNCE yayımlandı! 1 yıl boyunca yapmayanlar dikkat anında silinecek

Resmi Gazete'de AZ ÖNCE yayımlandı! 1 yıl boyunca yapmayanlar dikkat anında silinecek

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararları, tebliğler, atamalar ve yönetmelik değişiklikleri yayımlanmaya devam ediyor. Bu çerçevede 12 Ekim tarihi ile yayımlanan bir yönetmelik daha dikkati çekti.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Resmi Gazete'de AZ ÖNCE yayımlandı! 1 yıl boyunca yapmayanlar dikkat anında silinecek

Politika, ekonomi, hukuk, eğitim, sağlık gibi önemli alanlarda ülkemizi ilgilendiren konular hakkında alınan kararlar Türkiye Cumhuriyeti (T.C) Resmi Gazete aracılığı ile kamuoyuna duyuruluyor. Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşırken Cumhurbaşkanı Kararları Resmi Gazete aracılığı ile güncel olarak duyurulmaya devam ediyor.

Resmi Gazete'de çeşitli tebliğ, yönetmelik ve yönetmelik değişiklikleri açıklanıyor. Son olarak Resmi Gazete’de ''Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik'' adıyla yönetmelik değişikliği yayımlandı.

RESMİ GAZETE KARARIYLA BİR YIL KULLANILMAYAN TELEFONLAR KAPATILACA

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle sinyal alınamayan cep telefonlarının kapatılması için süre 7 yıldan 1 yıla düşürüldü. Yönetmelikte yer alan "kesintisiz yedi yıl" ibaresi "son sinyal almasından itibaren kesintisiz bir yıl" şeklinde değiştirildi. Buna göre 1 Ocak 2024'ten itibaren 1 yıl kesintisiz sinyal alınamayan telefonların IMEI kaydı silinecek.

ekran-goruntusu-2023-10-12-091500.png

SON KULLANICI ŞARTI ARANACAK BAŞVURU E-DEVLET'TEN YAPILACAK

Siyah listeye alınmış bir cep telefonunun son kullanıcıya ait abone numarası ile kullanılması durumunda kontrol yapılacak. Kontrol süreci olumlu sonuçlanırsa cihaza ait IMEI numarası tekrar kayıtlı hale getirilecek ve yeniden beyaz listeye alınacak.

telfon.jpg

Sinyal alınamadığı için kapatılan bir cihazın tekrar kayıtlı hale getirilmesine ilişkin başvuru, cihazın son kullanıcısı tarafından e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Yönetmelik hükümlerini Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı yürütürken yönetmelik de 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sincan Belediyesi Bebek Kütüphaneleri yoğun ilgi görüyor

Sincan Belediyesi Bebek Kütüphaneleri yoğun ilgi görüyor