ANASAYFA Teknoloji SAIC Motors Avrupa'ya giriş yapıyor! Elektrikli araç üretimi yapılacak!

SAIC Motors Avrupa'ya giriş yapıyor! Elektrikli araç üretimi yapılacak!

Çinli otomotiv üreticisi SAIC Motors, Avrupa'daki ilk üretim tesisini kurmak için çalışmalara başladı.
yazar
Haber Merkezi
SAIC Motors Avrupa'ya giriş yapıyor! Elektrikli araç üretimi yapılacak!

SAIC Motors Avrupa'ya giriş yapıyor! Elektrikli araç üretimi yapılacak!- Teknoloji her geçen gün otomotiv piyasasını etkilerken yeniliklerle de adından söz ettiriyor. Dünya çapında birçok modeller ve markalar Avrupa'nın radarına takılırken Türkiye'de ne zaman boy göstereceği merak ediliyor.

Son olarak İngiliz markası MG'yi bünyesinde barındıran Çinli otomotiv üreticisi SAIC Motors, Avrupa'daki ilk üretim tesisini kurmak için çalışmalara başladı. Böylelikle tesiste ilk olarak elektrikli araç üretimi yapılacak.

SAIC'in Çin dışındaki araçlarının satışları bu yılın ilk üç ayında yüzde 40 artmıştı. Şirket, MG markasının yurt dışı satışlarının çoğunu oluşturduğunu ve aynı dönemde Avrupa'da satılan araba sayısının ikiye katlandığını da ifade etti.

1906 yılında temeli atılan, birinci ve ikinci dünya savaşlarından sağ çıkan Longbridge fabrikası, MG ve orijinal Mini modellerini üretti.

2005 yılında MG Rover'ın çökmesinin ardından fabrikada üretim durduruldu. Bu gelişmeyle birlikte marka daha sonra SAIC bünyesine dahil oldu.

SAIC, Geely ve Great Wall gibi Çinli araç üreticilerinin son yıllarda pazar payları yükseldi.

Ukrayna - Rusya krizi sonrası Batılı ülkenin Moskova'ya uyguladığı yaptırımlar sonucu Rusya'ya satışların artması ve elektrikli araçlara olan talebin yükselmesi Çin'in ihracatını artırdı.

Öte yandan SAIC'in Çin'deki fabrikalarına ek olarak Tayland, Endonezya, Hindistan ve Pakistan'da da üretim tesisleri bulunuyor.

Ülkemizde henüz tesisi bulunamayan SAIC'ın Avrupa'da kendisini göstermesi ile ülkemize de giriş yapacağı ön görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AFAD'dan  13 il için şiddetli yağış uyarısı! Aman dikkat!

AFAD'dan 13 il için şiddetli yağış uyarısı! Aman dikkat!