ANASAYFA Teknoloji Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Dijital Sanatlar Akademisi Projesi için çağrıda bulundu!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Dijital Sanatlar Akademisi Projesi için çağrıda bulundu!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Kalkınma Ajansının öncülüğünde hayata geçirilen İSF Dijital Sanatlar Akademisi Projesi'nin çağrısını başlattıklarını duyurdu. Bu çerçevede Bakan Kacır'dan önemli açıklamalar geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Dijital Sanatlar Akademisi Projesi için çağrıda bulundu!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, teknolojiye ilişkin çalışmaların sürdüğünü her fırsatta dile getiriyor. Ankara Kalkınma Ajansının liderliğinde hayata geçirilen İSF Dijital Sanatlar Akademisi Projesi'nin çağrısını başlattıklarını belirten Baklan Kacır, ‘’Akademi vasıtasıyla animasyon ve modelleme eğitimi, hak kazanan 180 kişiye sunulacak." ifadesine yer verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İSF Dijital Sanatlar Akademisi Animasyon ve 3B Modelleme Eğitimleri için başvurular başladı. 

BÜTÜNSEL ANİMASYON EĞİTİMLERİ VERİLECEK

İSF Dijital Sanatlar Akademisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle 2023 Yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında Müstakil Sahne Sanatları ve Eğitimi Derneği yürütücülüğünde, Rafadan Tayfa ve Yade Yade gibi pek çok prestijli animasyon projesine imza atan İSF Stüdyoları ortaklığında ve Animasyon Film Yapımcıları Derneği (ANFİYAP) iştirakleriyle kurulmuştu. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekleriyle kurulan akademi, Türkiye'nin en kapsamlı ve bütünsel animasyon eğitimini vermeye hazırlanıyor. Mart ayında başlaması planlanan ilk eğitim döneminin süresi, her iki alan için de 6 ay olarak belirlendi. Dönem boyunca animasyon alanında 30, 3B modelleme alanında 30 olmak üzere toplamda 60 katılımcı, 384 saat yüz yüze uygulamalı eğitim alacak. 

Yüz yüze eğitimler, proje ortağı İSF Stüdyoları'nın Ankara Gölbaşı’ndaki yerleşkesinde verilecek. Eğitim süresince final projesi, ödev ve kritik süreçleri ile katılımcının yalnızca stüdyoda geçen zamanda değil, 6 ay boyunca her an öğrenim sürecine dahil edilmesi sağlanacak. Açıklamada görüşlerine yer verilen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yaratıcı ve dijital endüstrilerini desteklemeye devam ettiklerine işaret etti.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kuzey Marmara Otoyolu'nda yolcu otobüsü ile tır çarpıştı! 1'i ağır 19 yaralı

Kuzey Marmara Otoyolu'nda yolcu otobüsü ile tır çarpıştı! 1'i ağır 19 yaralı