ANASAYFA Teknoloji Savunma sanayi firmalarının katılımıyla lojistik zirvesi başladı

Savunma sanayi firmalarının katılımıyla lojistik zirvesi başladı

3. Ankara Lojistik ve Destek Zirvesi, savunma sanayi üreticisi firmaların katılımıyla Ankara'da başladı.
Savunma sanayi firmalarının katılımıyla lojistik zirvesi başladı

Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından öncülüğünde Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Milli Savunma Bakanlığının (MSB) destekleriyle 3. Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi Ankara'da başladı.

Zirve Hilton Garden Inn Ankara Gimat Otel'de gerçekleştirildi. 12-13 tarihleri arasında sektör paydaşlarını Ankara'da bir araya getirecek.

3. Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi açılış konuşmasında Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) Genel Sekreteri Ruşen Kömürcü konuştu. Ruşen Kömürcü, tüm dünyanın, lojistiğin önemini salgın döneminde bir kez daha anladığını ifade etti. Kömürcü, silahlı kuvvetlerin askeri-savunma kabiliyetlerini yaratan ve sürdüren özel bir sistem olarak tanımlanabilen askeri lojistik, değişen dünya düzeni ve konjonktüre göre modern savunma sanayisi sistemlerinin gelişimine katkı sağlayan önemli bir husus olduğunu belirtti.

Askeri lojistiğin, ülkelerin varlıklarını devam ettirebilmeleri açısından kritik bir öneme sahip olduğunu ve Ukrayna-Rusya Savaşı'nda da bu hususun tekrar görüldüğünü vurgulayan Kömürcü, bu nedenle etkinliğin çok önem olduğunu dile getirdi.

SASAD olarak üye şirketler başta olmak üzere savunma alanında faaliyet gösteren unsurlara destek olmayı amaçladıklarını bildiren Kömürcü, "Ülkemizin savunma ve güvenlik alanında dışa bağımlılığını en aza indirecek, uluslararası alanda rekabet edebilen bir sanayi oluşumuna katkıda bulunmaya, çeşitli ülkelerle geliştirdiğimiz işbirlikleri ile sektörümüzün ürünlerini tanıtmaya, ortak amaç ve hedefler doğrultusunda etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

SAVUNMA İHRACATINDA ANKARA İLK SIRADA

ASO Başkan Yardımcısı Ata da bu ve buna benzer zirvelerin, Ankaralı sanayicilerin kabiliyetlerini gösterebildiği önemli platformlar olduğunu ifade etti. Ata, geçen yıl sektörün elde ettiği 12,2 milyar liralık cironun yüzde 50'sinin, Ankara'da kurulu savunma sanayisi firmaları tarafından geçekleştirildiğini söyledi. Ata, ayrıca Savunma ve havacılık ürünleri ihracatında Ankara ilk sırada yer aldığını ve savunma sanayisinin Ankara'da yoğunlaştığını belirterek Başkent'te var olan üniversitelerin de etkisiyle havacılık sanayisinin gelişmiş durumda olduğunu sözlerine ekledi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaralılar bereleri eldivenleri hazırlayın kış resmen geliyor! Kar yağışı için tarih verildi!

Ankaralılar bereleri eldivenleri hazırlayın kış resmen geliyor! Kar yağışı için tarih verildi!