ANASAYFA Teknoloji SON DAKİKA I Türkiye Uzay Yasası çıkaracak!

SON DAKİKA I Türkiye Uzay Yasası çıkaracak!

İnsanlı uzay misyonu programları ile gezegen ötesi çalışmalarına hız veren Türkiye bir hamle yapmaya daha hazırlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır çıkarılacak Uzay yasası hakkında bilgiler verdi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
SON DAKİKA I Türkiye Uzay Yasası çıkaracak!

Cumhuriyetin 2. yüzyılına uzay konusunda tarihi adımlar atarak giren Türkiye, bu alanda çalışmalarını daha sistematik bir şekilde sürdürme yolunda ilerliyor. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulmasını Milli Uzay Programının açıklanması takip etmiş, geçtiğimiz günlerde de ülkenin ilk insanlı uzay görevini gerçekleştiren Alper Gezeravcı Türkiye'ye dönmüştü.

UZAY YASASI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

İkinci Türk astronotunda Nisan ayında uzaya gönderileceğinin açıklandığı şu günlerde Sanayi ve Teknoloj Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan önemli bir açıklama geldi. Sputnik'e konuşan Bakan Kacır geçtiğimiz dönemlerde de gündeme gelen Uzay Yasası ile ilgili  “Yasayla ilgili şu andan kurumların kanat ve görüşleri toplanıyor. Ona göre olgunlaşacak. Yasa daha çok Türkiye Uzay Ajansı’nın çalışma prensiplerine ilişkin bir düzenleme olacak. Düzenleme etkin bir şekilde çalışmayı sağlayacak, bir takım yetki ve sorumlulukların adreslenmesini içeriyor” dedi.

TUA'nın daha etkin olmasının önemine vurgu yapan Bakan Kacır “TUA’nın güçlenmesi bu işlerin kolaylaşmasını da beraberinde getirecek. Uluslararası işbirliklerin artırılması açısından da kuvvetli olacak. Nitelikli iş gücünün artırılması açısından da daha kuvvetli olacak” diyerek yasanın neden gerekli olduğunu ifade etti.

YENİ AÇIKLAMALARIN YAPILMASI BEKLENİYOR

Yapılan açıklamaların ardından Türkiye'nin uzay çalışmaları açısından daha organize etmeyi sağlayacak olan Uzay Yasası hakkında nasıl gelişmeler yaşanabileceği şimdiden merak konusu oldu. TUA ve Bakanlık yetkililerinin yeni demeçler vermesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
14 Şubat ne günü olarak kutlanıyor, anlamı ve önemi nedir, resmi tatil mi?

14 Şubat ne günü olarak kutlanıyor, anlamı ve önemi nedir, resmi tatil mi?