ANASAYFA Teknoloji Sonunda bu da oldu beyne çip yerleştirildi! Elon Musk beyin çipi nedir, ne işe yarar?

Sonunda bu da oldu beyne çip yerleştirildi! Elon Musk beyin çipi nedir, ne işe yarar?

ABD'li milyarder Elon Musk, sosyal medya hesabı üzerinden öyle bir paylaşım yaptı ki görenler yok artık dedi. Artık beyne çip takılabilecek. Peki, Elon Musk beyin çipi nedir, ne işe yarar?
Sonunda bu da oldu beyne çip yerleştirildi! Elon Musk beyin çipi nedir, ne işe yarar?

ABD'li milyarder Elon Musk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla yok artık dedirtti. Hızla gelişen teknolojilere yetişmek gittikçe zorlaşırken, insanlık için devrim niteliğinde bir buluş gerçekleşti. 

Musk'ın paylaşımına göre, insan beynine çip takılabilecek. Nörolojik hastalıkların tedavisi için devrim niteliğindeki bu gelişme ardından insanlar olumlu ve olumsuz tepkiler vermeye başladı. ‘’Beyin çipleri insanları kontrol mu edecek, insanlığı yönetmek için mi kullanılacak?'' gibi söylemelr de komplo teorisyenleri tarafından gündeme getirilirken, sizler için Elon Musk beyin çipinin ne olduğunu ve ne işe yaradığın derledik… 

ELON MUSK BEYİN ÇİPİ NEDİR? 

ABD'li nöroteknoloji şirketi Neuralink'in kurucusu Elon Musk,  sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ilk kez bir insana beyin çipi yerleştirildiğini ve beyin çipi yerleştirilen hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. 

İlk kez Neuralink tarafından bir insana implant yapıldı. Beyin çipinin ismi ise ‘Telepati’ oldu. Beyne yerleştirilen mikroçipler ile  felç ve körlük gibi nörolojik rahatsızlıkları tedavi etmek ve engelli bireylerin yaşam kalitesini arttırmak amaçlanıyor. 

Çipler, sadece düşünerek telefon ve bilgisayarın ve bunlar aracılığıyla her türlü cihazın kontrolünü sağlayabiliyor. 

ELON MUSK BEYİN ÇİPİ NE İŞE YARAR? 

Musk tarafından yapılan açıklamada, çipi kullanan ilk kullanıcıların uzuvlarını kullanma kabiliyetini kaybetmiş kişiler olacağı açıklandı. Konuyla ilgili Elon Musk, ünlü bilim insanı Stephen Hawking üzerinden örnek vererek,  daha hızlı iletişim kurulmasını sağlamaya çalıştıklarını amaçladıklarını söyledi. 

İnsan deneylerine Mayıs 2023'te onay alan ve başlayan şirket, daha önce maymunlar üzerinde çipi test etmişti. Maymunlarda olumlu sonuçlar veren ve  beyindeki sinyalleri başarıyla yorumlayarak cihazlara aktaran çipler, artık insanlarda da çalışıyor. 

Telepati adlı bu çipler ile artık,  felç ve körlük gibi nörolojik rahatsızlıkları tedavi edilebilecek ve engelli bireylerin hayat kalitesi arttırılacak. Musk'ın dünyayı kurtarmak ve yapay zeka ile insan beynini birleştrmek gibi hedeflerinin bir sonucu olarak kurduğu Neuralink, engelli hastaların yeniden hareket etmesini ve iletişim kurmasını sağlayabileceği beyin çipi arayüzleri üzerinde çalışıyordu. 

Sonunda şirket, bu konuda bir gelişme kaydetti ve Telepati adlı mikroçipler ile ilk kez beynine çip yerleştirilen bir hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Elon Musk tarafından kurulan şirketin bir diğer amacı ise körlüğü tamamen iyileştirebilmek. Musk, bu konuyla ilgili çalışmaların da devam ettiğini aktarırken, beyin çipi ile ilgili tartışmalar da sürüyor. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Lider MKE Ankaragücü Astor'un rakibi Yenimahalle Belediyesi

Lider MKE Ankaragücü Astor'un rakibi Yenimahalle Belediyesi