ANASAYFA Teknoloji Sony Playstation 5 Pro özellileri duyuruldu! İşte detaylar

Sony Playstation 5 Pro özellileri duyuruldu! İşte detaylar

Sony şirketinin, bir süredir çalışmalarını yaptığı Playstation 5 Pro'nun teknik özellikleri ve tanıtım tarihi duyuruldu.
yazar
Haber Merkezi
Sony Playstation 5 Pro özellileri duyuruldu! İşte detaylar

Oyun konsolu pazarında önemli şirketlerden biri olan Sony, bu alanda rekabeti arttırmak adına yeni bir model üzerine yoğunlaşmıştı. Yapımı planlanan Playstation 5 Pro için çalışmalarını hızlandıran Sony'nin, yeni konsolunun özellikleri ve tanıtım tarihi duyuruldu.

Sony, en son pandemi döneminde piyasaya sürdüğü Playstation 5 modeli ile büyük satış rakamlarına ulaşmıştı. İşte tanıtımı beklenen yeni Playstation 5 Pro'nun özellikleri ve tanıtım tarihi...

ps5-abwartskompatibilitat-welche-ps4-spiele-laufen-abwartskompatibel-auf-der-playstation-5-1603895944210.jpg

Sony PlayStation 5 Pro teknik özellikleri

Keytogaming'in sızdırdığı verilere göre Sony şirketi, Playstation 5 Pro çalışmalarında sona gelmiş durumda. Duyurulması beklenen yeni oyun konsolunun isimlerinin belirlenmesinde, The Matrix serisinden hatırlayacağımız kod adlarından esinilerek "Trinity" ve buna benzer şekilde The Matrix serisinin isim geleneği ile devam edilecek.

Yapımına 2022 yılında başanan oyun konsolu modelinin geliştirme kitleri, oyun stüdyolarına Kasım ayında teslim edilecek. Playstation 5 Pro'nun içereisinde, AMD’nin terminolojisine göre büyük GPU çekirdeği kümelerini ifade eden 30 WGP (Çalışma Grubu İşlemcisi) bulundurduğu belirtiliyor. Bu bilgilere bakılırsa yeni oyun konsolunda karşımıza 60 Bilgi İşlem Birimi'ne yakın bir değer sunulacak.

Sızdırılan bilgiler arasında, GPU belleğinin 18 Gbps’de çalıştığı da yer almakta. Bu verilen bilgiyi karşılaştıracak olursak, XboX Series X ve Playstation 5 modellerinin 14 Gbps değerinde çalıştıklarını ve yeni modelin daha iyi bir konuma olduğunu belirtmiş oluruz.

Keytogaming'in duyurduğu bilgiler arasında, bu yeni modelin 8K ve daha yüksek kare hızında 4K oyun seçenekleri sunduğu belirtiliyor. Yeni konsolun, FSR2’ye kıyasla iki kat daha fazla performans sağlaması bekleniyor. Playstation 5 Pro'nun üzerinde çalıştığı, FSR3 (FidelityFX Super Resolution 3) teknolojisi diğer rakiplerine göre daha hızlı oyun deneyimi sağlaması beleniyor. Bu yapılan geliştirmeler oyun geliştiricilerinin, daha fazla grafik doğruluğu eklemelerine ve ışın izleme gibi teknolojileri birleştirmelerine olanak sağlıyor.

Playstation 5 Pro ile ilgili araştırma yapan analistler, yeni çıkacak modelin işlemcisinin adının "Viola" olduğunu söylemekteler. Geçtiğimiz yıl PlayStation 5 Pro ile ilgili açıklama yapan TCL şirketi, Playstation ve Xbox'un bir sonraki çıkacak modellerinin 8K olmasının yanında 60-120 FPS yüksek çözünürlüklü içerikleri desteklemelerini ve performans konusundaRadeon RX 7700 XT ekran kartına yakın bir değer sunması gerektiğini belirttiler.

ps5-pro-8k-release-date.jpg

Playstation 5 Pro'nun Tanıtım tarihi

Sony'nin oyun konsolu pazarında sunması beklenen yeni modeli Playstation 5 Pro'nun, Kasım 2024’te kullanıcılarına ulaşması da sızdırılan bilgiler arasında yer almakta. Kasım 2024’te beklenen yeni oyun konsolunun işlemci seçeneklerinde RDNA3 veya RDNA3.5 gibi daha yeni AMD RDNA mimarilerini içereceği şimdilik tahmin ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaralılara ilçe ilçe açıklandı! Öğle saatlerine kadar olmayacak hemen kontrol edin

Ankaralılara ilçe ilçe açıklandı! Öğle saatlerine kadar olmayacak hemen kontrol edin