Telefon şarj ederken meğer çoğu kişi bu hatayı yapıyormuş! İşte batarya ömrü uzatacak tavsiyeler

Telefon sahibi pek çok kişi tarafından en çok dikkat edilen konuların başında telefon şarjı konusu yer almaktadır. Bu nedenle de doğru şarj teknikleri hakkında uzmanlar tarafından açıklamalara yer verildi.

Telefon şarj ederken meğer çoğu kişi bu hatayı yapıyormuş! İşte batarya ömrü uzatacak tavsiyeler

Son yüzyılda kişilerin yanından ayırmadığı telefonlar artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Hem günlük hem de sosyal yaşantımızda vazgeçemediğimiz telefonlar için uzmanlar tarafından kullanım alanları hakkında tavsiyeler peş peşe gelmektedir.

Bu tavsiyeler arasında elbette ilk sırada ise telefonların şarj ömürleri olmuştur. Hemen hemen herkesin yakındığı hızlı biten şarjlar hakkında yapılan açıklamalara göre telefonların nasıl doğru bir şekilde şarj edilebileceği hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Doğru şarj ile telefon bataryalarının nasıl sağlığının nasıl iyileştirilebileceği hakkında açıklama geldi.

TELEFONLAR NASIL DOĞRU ŞEKİLDE ŞARJ EDİLEBİLİR?

Uzmanlar tarafından konu hakkında yapılan açıklamalara göre kişilerin batarya sağlıklarını iyileştirerek kolay bir şekilde uzun süreli şarj ederek telefonları kullanabileceği şu şekilde duyuruldu;

1 - Kalitesiz şarj aletlerinden kaçınılabilir = Pek çok kişinin bu konuda yaptığı en temel hata kesinlikle ucuz ve kalitesiz şarj aletleri kullanmaktadır. Sağlıklı pil ömrü için kişilerin kesinlikle kaliteli şarj aleti tercih etmeleri önemli görülmektedir.

2 - Telefonunuzun yüzde 100 şarjda bekletmeyin = Bu durum şüphesiz kişilerin en çok yaptığı hatalardan biri olmaktadır. Uzun süre dolu şarjda bekletmek ya da telefonun sürekli olarak tam dolmasını sağlamaya çalışmak telefona zarar verecektir.

3 - Telefonun şarjının tam bitmesini beklemeyin = Tamamen biten bir batarya, hücrelerin aşırı deşarj olmasına ve kalıcı hasara uğramasına neden olabilmektedir. Bu nedenle de kişilere yapılan tavsiye pil seviyesinin düştükten sonra şarj edilmesidir.

4 - Şarj olurken kesinlikle telefonunuz ile ilgilenmeyin =Genellikle telefonun şarjda iken kullanılması telefonun bataryasını zayıflatmaya ve aşırı ısınmasına neden olacaktır. Bu nedenle de kişilere telefon şarj olurken kullanılmaması önerilmektedir.

Ek Bilgi = Uzmanlar tarafından yapılan bir diğer açıklamalara göre de telefonun çok soğuk ya da çok sıcak ortamlarda şarj olmasının da telefonların bataryalarına zarar verebileceği belirtildi.

SONRAKİ HABER