ANASAYFA Teknoloji Telefonunda bu uygulamalar olanlar dikkat! Büyük tehdit oluşturabilir

Telefonunda bu uygulamalar olanlar dikkat! Büyük tehdit oluşturabilir

Teknoloji alanında uzman kişiler tarafından tapılan son açıklama ile birlikte telefonlarımızda yer alan bazı uygulamaların bizler için büyük tehdit oluşturabileceğinden bahsedildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Telefonunda bu uygulamalar olanlar dikkat! Büyük tehdit oluşturabilir

Telefon kullanıcıları için son dakika uyarısı geldi! Telefonumuzda yer alan pek çok uygulama her ne kadar işimize yarasa da yaramasa da bazen telefonumuz ve bizim açımızdan tehdit oluşturabilmektedir. Durum bu şekilde olunca da konu hakkında uzman kişiler tarafından kişilere bu uygulamaların telefonlardan silinmesi gerektiği hakkında uyarılar yapılmıştır. 

Bu uygulamaların pek çoğu her ne kadar güvenli olsa da bazılarının kişilerin özellikle kişisel bilgileri açısından büyük tehdit oluşturduğu konusunda değinilmiştir. Milyonlarca cihaza yüklenmiş korsan yazılım içeren finans uygulamalarını keşfeden antivirüs ve güvenlik firması ESET tarafından yapılan açıklamalara göre güncel olarak tehlikeli görülen 17 uygulamanın bulunduğu öğrenildi.

TELEFONUNDA BU UYGULAMALAR OLAN DİKKAT!

Korsan yazılım içerdiği uzmanlar tarafından tespit edilen bu uygulamalar hakkında yapılan açıklamalara göre uygulamaların silme işleminin ardından cihazınızın şifresini, Wifi şifrenizi ve finansal hesaplarınızın şifrelerinizi değiştirmeniz de önemli olduğu belirtildi. Buna ek olarak şüpheli e-postalara veya mesajlara da kişilerin dikkat etmesinde fayda olduğu belirtirldi. Özellikle de Android telefon sahiplerinin yapılan bu uyarıya ekstra dikkat etmesinin gerektiği açıklandı. Güncel olarak tehlikeli olarak görülen ve ESET tarafından yayımlanan uygulamalar şu şekildeydi;

  1. AA Kredit
  2. Amor Cash
  3. GuayabaCash
  4. EasyCredit
  5. Cashwow
  6. CrediBus
  7. FlashLoan
  8. PréstamosCrédito
  9. Préstamos De Crédito-YumiCash
  10. Go Crédito
  11. Instantáneo Préstamo
  12. Cartera grande
  13. Rápido Crédito
  14. Finupp Lending
  15. 4S Cash
  16. TrueNaira
  17. EasyCash

Telefonunda yukarıda verilen uygulamalardan bir ya da birden fazla bulunan kişilerin bu konuda dikkatli olması gerektiğinden bahsedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gümüşhane depreminin ardından Naci Görür'den kritik açıklama!

Gümüşhane depreminin ardından Naci Görür'den kritik açıklama!