ANASAYFA Teknoloji TOGG T10X için genel sipariş dönemi başlıyor

TOGG T10X için genel sipariş dönemi başlıyor

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili olan ve Cumhuriyetimizin 100. yılında ilk teslimatı yapılan TOGG T10X için herkesin sipariş verebileceği bir dönem başlıyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TOGG T10X için genel sipariş dönemi başlıyor

Ülkemizin uzun yıllardır hayalini kurduğu ve büyük emekler sonucunda kavuştuğu yerli otomobili TOGG T10X için artık çekiliş ile alma dönemi sona eriyor. 2023 yılında ilk olarak çekiliş ile vatandaşlarımıza satışı gerçekleşen TOGG T10X, artık herkesin girip sipariş verebileceği bir şekilde satılacak.

2023 yılında 20 bine yakın TOGG T10X vatandaşlarımıza teslim edilmiş, araç ile ilgili tepkiler olumlu olmuştu. On binlerce sipariş verilen ve vatandaşlarımızın büyük bir ilgi gösterdiği TOGG T10X ile ilgili sonunda beklenen haber verildi ve 20 Ocak itibariyle bireysel kullanıcıların artık her hangi bir çekiliş durumu ile karşılaşmadan araç siparişi verebileceği açıklandı.

Konu ile ilgili TOGG’un resmi hesaplarından yapılan açıklamada ise “20 Ocak itibariyle de sipariş ekranları tüm bireysel kullanıcılar için açılacak. TOGG, 2024 yılında kurumsal kullanıcılardan da sipariş toplayacak” denilerek yıl içinde kurumlarında bireysel satışta olduğu gibi çekiliş durumu yaşamadan sipariş verebileceği belirtildi.



YENİ TOGG MODELİ 2025’TE GELİYOR

T10X’in genel satışa sunulacağı TOGG marka yerli otomobilin bir diğer modeli olan ve geçtiğimiz günlerde Amerika’nın Las Vegas’ta gerçekleşen CES 2024 teknoloji fuarında tanıtılan T10F’in ne zaman satışa sunulacağı belli oldu.

Edinilen bilgiye göre Gemlik’teki fabrikada üretimi yapılacak olan T10F’in  2025 yılının başlarında önce ülkemizde ardından Avrupa’da satışa çıkarılması öngörülüyor.

600 kilometreye varan menzili ile ülkemizde kendini en yüksek menzilli elektrikli araçlar listesine üst sıralardan sokan ve 100 km hıza sadece 4,6 saniyede çıkacağı belirtilen T10F vatandaşlar tarafından şimdiden heyecanla beklenmeye başlandı. Bir önceki TOGG modeli olan T10X’deki yerlilik oranı yüzde 51 olurken bu oran T10F’de ise yüzde 68’lere kadar çıkacak. Önümüzdeki yıllarda üretilecek yeni model araçlar ile söz konusu yerlilik oranının daha fazla yukarı çekilmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 zamlı engelli aylığı kaç TL oldu?

2024 zamlı engelli aylığı kaç TL oldu?