ANASAYFA Teknoloji Türkiye uzay görevlerine devam ediyor! İkinci Türk Astronotunun uzaya ne zaman gideceği açıklandı

Türkiye uzay görevlerine devam ediyor! İkinci Türk Astronotunun uzaya ne zaman gideceği açıklandı

İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı tarihi yolculuğunu tamamlamasının ardından Türkiye'nin uzay serüveninde bir sonraki adımın ne olacağı merak konusu olmuştu. Merak edilen soru Gezeravcı'nın dönüşünün hemen ardından açıklandı. Türkiye'nin 2. astronotu olan Tuva Cihangir Atasever, Nisan ayında uzaya gidecek.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Türkiye uzay görevlerine devam ediyor! İkinci Türk Astronotunun uzaya ne zaman gideceği açıklandı

İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı bir kaç defa ertelenen fakat sonunda geçtiğimiz günlerde başlayan Uluslararası Uzay İstasyonundan dönüş yolculuğunu yaklaşık 48 saat sonra tamamlamış ve dün dünyaya dönüş yapmıştı.

4 kişi olarak gittikleri Uluslararası Uzay İstasyonunda bir çok önemli deneyim yaşayan ve Türkiye adına önemli deneyler gerçekleştiren Gezeravcı, uzayda bulunduğu süre boyunca gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgilendirici paylaşımlar yapmıştı. Kendisinin uzaya gelmesinin ülke açısından önemli olduğunun farkında olduğunu ifade eden ve ülkemizin uzay misyonunun kendisi ile sınırlı kalmayacağının söyleyen Alper Gezeravcı dün dünyaya dönmüş ve ailesi ile hasret gidermişti.

İKİNCİ ASTRONOT NİSAN AYINDA GİDECEK

Alper Gezeravcı'nın hazırlanma süreci ile başlayan ve dün noktalanan uzay misyonunun ardından Türkiye'nin bir sonraki uzay görevinin ne zaman olacağı sorusu akıllarda yer edinmeye başladı. Merakla beklenen açıklama hızlı bir şekilde geldi. Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonu için seçilen yedek aday olan Tuva Cihangir Atasever'in Nisan ayında uzaya gönderileceği ve 7 farklı deney yapacağı öğrenildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç Nisan ayında Tuva Cihangir Atasever'in 80 kilometrelik bir yörünge altı uçuş için uzaya gönderileceğini ilan etti.

İkinci astronot görevinin çok kısa bir süre içinde açıklanması şaşkınlık oluştururken, yapılan deneylerin nasıl bir sonuç oluşturacağı önümüzdeki dönemlerde belli olacak. Tuva Cihangir Atasever'in Nisan ayının başlarında uzaya gönderilmesi hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Keçiörengücü Şanlıurfaspor deplasmanında

Ankara Keçiörengücü Şanlıurfaspor deplasmanında