ANASAYFA Teknoloji Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'in Haziran ayında uzaya gideceği açıklandı

Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'in Haziran ayında uzaya gideceği açıklandı

Yeni yılın ilk dönemlerinde Alper Gezeravcı Türkiye'nin ilk astronotu olmuştu. Gezeravcı'dan sonra gözler ülkenin gerçekleştireceği ikinci insanlı uzay görevine çevrilmişti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'in Haziran ayında uzaya gideceği açıklandı

Türkiye kuruluşunun ikinci yüzyılına uzay alanında yaptığı atılımlar ile girmiş, insanlı bir uzay misyonu yaparak kararlılığını göstermişti. Tarihinde ilk defa uzaya bir vatandaşını gönderen Türkiye bundan sonraki sürece dair yeni bir bilgilendirme yaptı.

TUVA CİHANGİR UZAYA GİDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılında İstanbul'da gerçekleşen Teknofest organizasyonunda ülkenin ilk astronotlarını tanıtmıştı. Asil olarak seçilen Alper Gezeravcı uzayda 22 gün geçirdi ve uluslararası uzay istasyonundaki görevini tamamladıktan sonra dünyaya döndü.

O dönem Gezeravcı'nın tarihe geçen yolculuğuna ek olarak seçilen ikinci isim Tuva Cihangir Atasever'in de ilerleyen aylarda uzaya gönderileceği ifade edilmişti. Bugün gerçekleştirilen basın toplantısı ile bu yolculuğun detayları paylaşıldı.

GÖREVİN TARİHİ BELLİ OLDU

Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever Yeni Uzay Görevi ve Bilim Misyonu adlı organizasyon kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile birlikte kameraların karşısına geçtiler. Yapılan toplantıda söz alan Bakan Kacır “Astronotumuz Tuva Cihangir Atasever'in yörünge altı araştırma uçuşu, 8 Haziran 2024'te ABD'nin New Mexico Eyaletinde bulunan Spaceport tesislerinden gerçekleşecek” diyerek yapılacak görevin tarihini açıkladı.

Alper Gezeravcı'nın uzayda olduğu her anı sıkı bir şekilde takip eden vatandaşlar arasında uzay konusu ayrı bir merak uyandırmıştı. Benzer anların önümüzdeki ay yapılacka ikinci insanlı uzay görevinde de yaşanması bekleniyor.

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 1 hafta önce
Dünya kurtarmıyor artık çalanları, çırpanları. Önden birilerini gönderip kendileri için zemin yaratıyorlar.
BEĞENME
0
CEVAPLA
Ankara Büyükşehir Belediyesi Zafer Meydanı çalışmalarında sona yaklaştı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zafer Meydanı çalışmalarında sona yaklaştı