ANASAYFA Teknoloji Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan açıkladı! Instagram ve Facebook’ta hizmet kesintisi global kaynaklı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan açıkladı! Instagram ve Facebook’ta hizmet kesintisi global kaynaklı

Bugün Instagram ve Facebook'ta yaşanan sorunun kaynağının merak edilmesinin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından neden kaynaklandığı hakkında açıklama geldi.
yazar
Sinem GÜVEN
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan açıkladı! Instagram ve Facebook’ta hizmet kesintisi global kaynaklı

Akşam saatlerinde Türkiye genelinde sosyal medya hesaplarında yaşanan erişim sorununun ardından vatandaşlar tarafından sorunun kaynağı merak konusu olmuştu. Kullanıcıların internet üzerinden yaptığı açıklamalara bakıldığı zaman kişilerin platformlara girdiğinde ‘akış yenilenemedi’ uyarısı ile karşılaştığı öğrenildi. Bu süreçte Instagram, Facebook ve YouTube adreslerine girişte sorunlar meydana geldiği öğrenildi. Pek çok kullanıcı Facebook hesaplarından çıkmak durumunda kaldıklarını belirtti. Sorunun kaynağının gündem olmasının ardından ise konu hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından açıklama geldi. 

HİZMET KESİNTİSİ GLOBAL KAYNAKLI!

Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan tarafından açıklama geldi. Erişim probleminin nedeni hakkında merak edilenlere yanıt veren Sayan, “Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimizin yapmış olduğu incelemeler neticesinde Instagram ve Facebook'ta gerçekleşen hizmet kesintisinin global kaynaklı olduğu tespit edildi” şeklinde ifadelere yer verildi.

Kullanıcılar tarafından yapılan açıklamalara göre platformlarda meydana gelen akış yenileme sorununun yavaş yavaş düzeldiği, saat 18:30 sularında yaşanan bu aksaklığın giderildiği öğrenildi. Fakat yetkili kişiler tarafından konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakanlıktan açıklama geldi! Çalışma saatleri 45 saatten 40 saate mi düşürülecek?

Bakanlıktan açıklama geldi! Çalışma saatleri 45 saatten 40 saate mi düşürülecek?