ANASAYFA Teknoloji Uzay misyonu hatıra bileti nereden, nasıl oluşturulur?

Uzay misyonu hatıra bileti nereden, nasıl oluşturulur?

Türkiye'nin ilk astronotunun bu akşam uzaya gideceği tarihi görev ile ilgili bugünün anısını yaşatacak adımlar atılmaya devam ediliyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Uzay misyonu hatıra bileti nereden, nasıl oluşturulur?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yılın Nisan ayında Türkiye Cumhuriyeti tarafından uzaya bilimsel araştırma yapması için gönderilecek Alper Gezeravcı'nın gerçekleştireceği bu tarihi görev için günün anlam ve önemini unutturmayacak gelişmeye yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Türkiye'nin ilk uzay misyonu için hatıra bileti alınabileceği duyurdu.

HATIRA BİLETİ NASIL HAZIRLANIR?

Haberin hızlı bir şekilde yayınlanmasının ardından vatandaşlar hızlı bir şekilde söz konusu bileti nasıl oluşturabileceklerine dair araştırma yapmaya başladı. Konu ile ilgili teknik altyapıyı hazırlayan ve vatandaşların üzerinde isimlerinin yazacağı online hatıra biletinin Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde hazırlandığı bildirildi.

Kendi online hatıra biletini oluşturmak ve ülkemiz için tarihi anlam ifade eden bu görevin heyecanını paylaşmak isteyen vatandaşların kendi biletlerini oluşturmaları için Türkiye Uzay Ajansı (TUA)nın resmi internet sitesine giriş yapmaları gerekiyor. İlgili siteye giren vatandaşlar ilgili yerleri doldurduktan sonra bileti hazırlanıyor.

Biletin üstünde bu tarihi görevi üstlenen ve bu akşam Amerika'dan AX-3 adlı roket ile beraber uzaya gidecek ekip arasında yer alan Alper Gezeravcı'nın görseli bulunuyor. Söz konusu görev için belirlenen “Gurur Duy Türkiye” etiketini yer aldığı hatıra biletinde ayrıca “Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonunun gururunu yaşıyorum” cümlesi yer alıyor.

TARİHİ ANA SAATLER KALDI

Bir çok şehirde vatandaşların dev ekranlarda bu tarihi ana tanıklık etmesi için dev ekranlar kurulurken, ilgili kurumlar tarafından da Alper Gezeravcı'nın yapacağı bu yolculuk an be an yayınlanacak. Gezeravcı ve beraberinde yer alacak 3 astronotun bu gece saat 01:11'de uzaya fırlatılması ve 1.5 gün sürecek yolculuğun ardından 19 Ocak günü Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşması planlanıyor.

Alper Gezeravcı isminin açıklandığı tarihten itibaren aylar süren bir hazırlık süreci geçirmiş ve uzaya gitmesi için gereken tüm adımları başarı ile yerine getirmişti. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaralılar bu hizmetten tamamen ücretsiz yararlanıyor! Toplu taşımada parkta bahçede çok işinize yarayacak

Ankaralılar bu hizmetten tamamen ücretsiz yararlanıyor! Toplu taşımada parkta bahçede çok işinize yarayacak