ANASAYFA Teknoloji WhatsApp ve Google Drive iş birliği geliyor! Yedeklemelere yeni özellik

WhatsApp ve Google Drive iş birliği geliyor! Yedeklemelere yeni özellik

Dünyanın en çok kullanılan çevrim içi mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni yedekleme özelliğini hayata geçirmeye hazırlanıyor. İşte, WhatsApp'ın o özelliği ve detayları...
WhatsApp ve Google Drive iş birliği geliyor! Yedeklemelere yeni özellik

2 milyardan fazla kişinin kullandığı, çevrim içi mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarına sevindirici haberi verdi. 

Şirketin açıkladığı yeni özellik ile artık konuşmalar Google ile güvence altına alınacak. 

SOHBETLER GOOGLE DRİVE'A YEDEKLENEBİLCEK 

WhatsApp, geçtiğimiz aylarda uygulamada bulunan sohbetlerin Google Drive'a yedeklenebileceğini açıklamıştı.Yapılan duyuru ardından ise yedekleme ile ilgili detaylar merak konusu oldu. 

Yeni yıla giriş yapılmasıyla şirket, bu özelliği hayata geçiriyor. Ancak kullanıcıların endişelendiği bir sorun da oluştu. Google'ın 15 GB sınırlı yedekleme alanı kullanıcılara zor anlar yaşatabilir! 

GOOGLE DRİVE DEPOLAMA LİMİTİNİN BİR PARÇASI OLDU 

WhatsApp tarafından hayata geçirilen özellik ardından beta test programına katılan kullanıcılar bir sorunla karşılaştı. Program katılımcıları, sohbet ve medya yedeklemelerinin Google Drive depolama alanı limitiyle sınırlandığını fark etti. Bunun üzerine kullanıcılar, sorunu bildirdi. 

Google Drive'ın ücretsiz 15 GB depolama alanı kapasitesi bulunuyor. Yani bir WhatsApp kullanıcısı, yedekleme işlemini gerçekleştirdiği zaten Google Drive'ın 15 GB'lik depolama alanıyla sınırlanıyor. 

Üstelik Google hizmetlerini aktif olarak kullanan kullanıcılar için bu alan Google Drive, Google Fotoğraflar ve Gmail için de kullanılıyor. 

Şirket, 2024'ün ilk yarısında tüm Androis kullanıcılarına bu hizmeti sunmaya başlamayı planlıyor. Yedekleme ayarlarındaki değişiklikten 30 gün önce kullanıcılara bir bildirim gönderilerek bilgilendirme yapılacak ancak kullanıcılar sınırlı depolama alanı nedeniyle endişelerini dile getiriyor.

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Japonya'da korkutan deprem! Uzmanlar tsunami uyarısı yaptı

Japonya'da korkutan deprem! Uzmanlar tsunami uyarısı yaptı