ANASAYFA Teknoloji Xiaomi 14 Pro'nun tasarımı sızdırıldı

Xiaomi 14 Pro'nun tasarımı sızdırıldı

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Xiaomi 14 Pro'nın geçtiğimiz günlerde Ekim ayının sonunda geleceği haberi çıkmıştı.
yazar
Haber Merkezi
Xiaomi 14 Pro'nun tasarımı sızdırıldı

Xiaomi'nin beklenen telefonları Xiaomi 14 serisinin çıkmasına sayılı gün kaldı. Bugün Xiaomi 14 Pro'nun yeni görüntüleri internete düştü. Merakla beklenen Xiaomi 14 Pro'nun tasarımını merak edenler hemen araştırmalara başladı.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TANITILMASI BEKLENİYOR

Xiaomi 14 serisinin çıkış tarihi verilmişti. Şimdi ise yeni amiral gemisinin tasarımı sızdırıldı. Önümüzdeki haftalarda tanıtılması beklenen Xiaomi 14 serisinden yeni bilgiler duymaya devam ediyoruz. Öyle ki yeni nesil telefonların bu ayın sonlarında tanıtılacağı söyleniyor. Bu bağlamda bekleyiş sürerken, Xiaomi 14 Pro'nun tasarımını gösteren yeni görüntüler sızdırıldı.

80b26373-u204jd6w09qoiwtmupml.jpeg

YENİ AMİRAL GEMİSİNİN TASARIMI SIZDIRILDI

Çıkan görüntülerde Xiaomi 14 ve 14 Pro'nun düz ve metal bir çerçeve ile destekleneceğini gösteriyor. Ayrıca Xiaomi 14 ve 14 Pro'nun dört taraftan kavisli ekran, daha ince ekran çerçeveleri ve daha büyük kamera sensörlerine sahip olacağı ortaya çıktı. Xiaomi 14 Pro, tıpkı selefinde olduğu gibi ortalanmış delikli ekrana sahip olacak. Ancak kaynakağa göre 13 Pro'dan daha küçük 6,6 inç ekranla tanıtılacak.

Telefonun sol çercevesinde hiçbir detaya yer verilmezken, sağ çerçevesinde ses açma kısma ve güç düğmesi bulunuyor. Arka bölümde ise dört kamera içeren büyük bir kamera adası bulunuyor. Telefonun üst çerçevesinde ise hoparlör, IR blaster ve gürültü önleyici mikrofon gibi bileşenler için ek çıkışlar ile karşılaşıyoruz. Çerçevenin altında ise, hoparlör ızgarası, ana mikrofon ve bir USB-C bağlantı noktası bulunuyor.

xiaomi-13t-pro-caracteristicas-1-1.jpg

Xiaomi 14 ve Xiaomi 14 Pro’nun aslında kasım ayında tanıtılması bekleniyordu ancak şimdi, birden fazla kaynak bu cihazların Ekim ayında duyurulacağını söylüyor. Kaynaklara göre Xiaomi 14, 27 Ekim tarihinde piyasaya sürülecek. Bu nedenle bekleyiş çok yakında sona erebilir.

BEKLENEN ÖZELLİKLERİ

Telefonun ön yüzünde, 2K çözünürlük ve 120Hz yenileme hızı sunan bir CrystalRes AMOLED ekran yer alacak. Bu ekran, Snapdragon 8 Gen 3 platformu ile eşleştirilecek. Snapdragon 8 Gen 3, Qualcomm'un yeni nesil amiral gemisi yonga seti olacak ve TSMC'nin 4nm üretim sürecinde üretilecek.

Xiaomi 14 Pro, 24GB'a kadar LPDDR5x RAM ve 1TB'a kadar UFS 4.0 depolama ile desteklenecek. Pil kapasitesi ise 5.000mAh olacak ve 120W hızlı şarj desteğine sahip olacak.

Telefonun arka kamera kurulumu, Leica imzasını taşıyacak. Dörtlü kamera kurulumunda, 200 megapiksel ana kamera, 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 12 megapiksel telefoto kamera ve 10 megapiksel telefoto kamera yer alacak.

Xiaomi 14 Pro, MIUI 15 tabanlı Android 14 işletim sistemiyle çalışacak. Ayrıca, uydu bağlantısını desteklemesi bekleniyor.

Xiaomi 14 serisinin Kasım ayının ilk veya ikinci haftasında tanıtılması bekleniyor. Dolayısıyla önümüzdeki haftalarda daha fazla detayın paylaşılacağını söyleyebiliriz.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Süper Lig'de Milli ara ne zaman bitiyor, maçlar ne zaman başlayacak?

Süper Lig'de Milli ara ne zaman bitiyor, maçlar ne zaman başlayacak?