ANASAYFA Teknoloji Xiaomi sınırlarını aşıyor! Akıllı Sıcaklık Kontrolü ve Enerji Tasarruflu Yenilikçi Battaniye

Xiaomi sınırlarını aşıyor! Akıllı Sıcaklık Kontrolü ve Enerji Tasarruflu Yenilikçi Battaniye

Dünya devi olan Xiaomi, teknoloji konusunda kendini geliştirmeye devam ederken artık ev eşyalarına el atmaya başladı. Xiaomi, ev eşyalarını akıllandırma konusundaki çalışmalarına devam ediyor.
yazar
Haber Merkezi
Xiaomi sınırlarını aşıyor! Akıllı Sıcaklık Kontrolü ve Enerji Tasarruflu Yenilikçi Battaniye

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Xiaomi sınırlarını aşıyor. Bir süredir ev eşyaları konusunda çalışmalar yürüten şirket geçtiğimiz günlerde çamaşır makinesini tanıtmıştı. Özellikleri ile ev hanımlarının yüzünü güldüren çamaşır makinesinin marifetleri saymakla bitmiyor. Şimdilerde ise battaniye üzerine çalışan Xiaomi akıllı elektrikli battaniye geliştirdi.

Xiaomi'nin tanıtımını yaptığı battaniye, kullanıcıların uyku esnasında battaniyenin sıcaklığını ayarlamalarını mümkün kılıyor.

screenshot-18.jpg

XİAOMİ'DEN YENİLİKÇİ ÜRÜN

1,5 x 2 metre boyutlarında olan Mijia Smart Electric Blanket, Çin'de ön siparişe açılmış durumda ve ön sipariş fiyatı 449 yuan yani yaklaşık 60 dolar olarak belirlenmiş. Ürünün satışa sunulacağı tarih ise 31 Ekim olarak açıklandı.

SERAMİK BORULAR İLE DONATILMIŞ

Bu yenilikçi elektrikli battaniye, 400V altyapı destekli seramik borularla donatılmış ve bu borular aracılığıyla ısıtılan suyu eşit bir şekilde dağıtabiliyor. Ayak kısmında borular daha yoğun bir şekilde yer alıyor, böylece genellikle daha çok üşüyen ayaklar daha sıcak tutulabiliyor. Ürün, çalışırken yalnızca 25 desibel seviyesinde bir ses çıkarıyor ve bu da onu oldukça sessiz kılıyor.

screenshot-17.jpg

XİAOMİ EV EŞYALARINDA DEVRİM YAPIYOR

Mi Home uygulaması aracılığıyla akıllı ev sistemine entegre edilebilen battaniye, yatağı ısıtmak ve uyku esnasında sıcaklığı ayarlamak için sesli komutlarla da kontrol edilebiliyor. Sıcaklığı 65 dereceye kadar çıkabilen battaniye, böylece zararlı böcek ve bakterilere karşı da koruma sağlıyor.

Xiaomi, elektrikli battaniyenin su ile temas halinde bile güvenli olduğunu ve elektrik kaçağı sorunu yaşanmayacağını belirtiyor. Enerji tüketimi konusunda oldukça tasarruflu olan ürün, bir gecede ortalama 0,7 kWh elektrik tüketiyor.

screenshot-16.jpg

BATTANİYENİN ÖZELLİKLERİ

Ayrıca aşırı ısınma, sızıntı, düşük sıcaklık ve bakterilere karşı çoklu koruma katmanlarına sahip. Otomatik kapanma, çocuk kilidi ve düşme durumunda gücü kesme gibi güvenlik özellikleri de üründe bulunuyor. Battaniye, tamamen polyester fiber ve PVC reçineden yapılmış ve iki farklı boyut seçeneği sunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk Eğitim Vakfı Okutan Ankara Projesi ile üniversite öğrencilerine destek!

Türk Eğitim Vakfı Okutan Ankara Projesi ile üniversite öğrencilerine destek!