ANASAYFA Teknoloji X'in yeni özelliği Grok nedir? Grok (xAl) nasıl kullanılır?

X'in yeni özelliği Grok nedir? Grok (xAl) nasıl kullanılır?

Geçtiğimiz yıllarda Twitter'ı satın alan ve ardından adını X yapan Elon Musk uygulamaya yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda sınırlı sayıda kişinin X'de kullanmaya başladığı Grok bir kez daha gündem oldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
X'in yeni özelliği Grok nedir? Grok (xAl) nasıl kullanılır?

X kullanıcıları uygulamalarında ortada bulunan "/" logosunun ne olduğunu merak edip araştırmaya başladı. Bir anda viral olan bu özelliğin ne işe yaradığı ise kısa zamanda belli oldu.

GROK KULLANIMA SUNULDU

Son dönemde hayatımıza giren yapay zeka uygulamaları bir çok konuda destek verdiği gibi bir yapay asistan olarak da işlevini sürdürüyor. İnsanların günlük hayatta karşılaştığı sorunlarından bilimsel bir soruya kadar kendisine sorulan her soruya cevap veren yapay asistanlar birer birer uygulamalarda yer almaya başlıyor.

Bu kapsamda Elon Musk'ta satın almış olduğu X'de benzer bir adımı geçtiğimiz aylarda hayata geçirmişti. Grok adı verilen bu yapay zeka asistanı geçtiğimiz günde genel olarak kullanıma sunuldu. Premium abonelerinin erişebildiği bu özellik kullanıcılara bir yapay zeka asistanı sunmayı amaçlandığı öğrenildi.

TEPKİLER YAKINDA NETLEŞECEK

Kullanıcıların bu özelliği ne kadar sık kullanacağı ya da bu uygulamadan memnun olup olmayacağı ilerleyen günlerde belli olacak. Yapay zekanın daha fazla hayatımıza girdiği bu dönemde X'de atılan bu adıma benzer uygulamalardan karşı hamle gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Real Madrid -  Bayern Münih maçı şifresiz mi? Real Madrid -  Bayern Münih maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Real Madrid - Bayern Münih maçı şifresiz mi? Real Madrid - Bayern Münih maçı saat kaçta, hangi kanalda?