Yapay zekanın avantajları spor endüstrisini de etkileyecek

Yapay zeka teknolojilerinin avantaj ve katkılarının spor alanına ve endüstrisine de etki etmesi amaçlanıyor. Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Damla Özsoy, gelişen teknolojiyle yapay zekanın spordaki imkanları ve gelişimi artıracağını belirtti.

Yapay zekanın avantajları spor endüstrisini de etkileyecek

"Spor Endüstrisinde Yapay Zeka" kitabının yazarı Dr. Damla Özsoy, yapay zeka teknolojisinin spordaki etkisini aktardı.

Sporda yapay zeka teknolojilerinin avantaj ve katkıları açısından gerekli stratejilerin oluşturulmasıyla ortaya önemli yollar çıktığını belirten Özsoy, "Hem futbol hem de spor endüstrisinin her alanında yapay zeka teknolojilerinden faydalanmaktayız. Gerek sporcu, gerek antrenör, gerekse spor yöneticileri açısından oldukça önemli katkılar sağlıyor. Giyilebilir teknolojik cihazlar sayesinde sporcuların performanslarını, antrenmanlarını yakından takip edebiliyoruz. Elde edilen veriler sporcunun antrenörüne, spor yöneticisine sunulabiliyor. Bu raporlar doğrultusunda sporcunun sakatlanma riski tahmin edilebilir, yapacağı antrenman programları güncellenebilir." ifadelerini kullandı.

YAPAY ZEKA SPORCU STRATEJİLERİNİ OLUŞTURABİLECEK

Sporcu performansında yapay zekanın, oyuncuyu yakın takibiyle veriler aktararak gelecek durumuna göre tahmin yapabileceğinin altını çizen Özsoy, şunları söyledi:

"Antrenörler sporcularla ilgili planlamalarını bu sayede revize edebilirler. Yapay zeka teknolojileriyle takım ya da sporcu stratejilerinin oluşturulmasının yanı sıra, diğer rakiplerin durumu da takip edebilir. Bunun yanında rekabette kişilerin takibi de söz konusu. Bir sporcu, kendisini diğer takımdaki sporcuyla kıyaslayabilir. Bu durum da yeni stratejilerin geliştirilmesini sağlayabilir. Rakip takımın, rakip takımdaki sporcuların antrenman programını ortaya koyduğunuzda, bu doğrultuda yapay zeka gerekli planlamayı ortaya koyabilir."

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER