ANASAYFA Teknoloji YouTube keşfedilmemiş özelliği ile gündem oldu! Ses patlamaları artık tarih oluyor

YouTube keşfedilmemiş özelliği ile gündem oldu! Ses patlamaları artık tarih oluyor

Dünyaca ünlü video paylaşım platformu YouTube'da bazı kullanıcıların, ilerleyen günlerde videolarının sesi daha tutarlı bir seviyede olacak.
yazar
Haber Merkezi
YouTube keşfedilmemiş özelliği ile gündem oldu! Ses patlamaları artık tarih oluyor

YouTube keşfedilmemiş özelliği ile gündem oldu! Ses patlamaları artık tarih oluyor- Dünya genelinde ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip olan ve milyarlarca kişiye iş imkanı sunan video paylaşım platformu YouTube'da bazı kullanıcılar, ilerleyen günlerde videolarının sesinin daha tutarlı bir seviyede olmasına yardımcı olacak yeni bir özellikle karşı karşıya kalabileceğini belirtti.

Bir Reddit kullanıcısı, tarafından keşfedilen henüz duyurulmamış ayar, ilerleyen günlerde gündem olacak gibi. Reddit kullanıcısının keşfettiği ayar henüz test aşamasında olduğu onaylanırken, kararlı ses özelliğinin şu anda küresel kullanıcılarla test ediliyor.
Adından da anlaşılacağı gibi, "Kararlı Ses", bazıları diğerlerinden daha yüksek olabilen YouTube videolarındaki sesi eşitlemek için kullanılabilecek.

Henüz resmi olarak duyurulmayan özelliğin yapay zeka tarafından desteklendiği de tahmin ediliyor.

"TEST EDİYORUZ"

TechCrunch adlı bir kaynağa açıklama yapan bir YouTube sözcüsü, uygulamanın test aşamasında olduğunu belirterek "Şu anda kullanıcılar için video izlerken daha tutarlı bir ses sağlayan yeni bir YouTube dinleme kontrolü özelliğini test ediyoruz. Deneme, küresel ve mobil cihazlarda test ediliyor." dedi.

"VİDEONUN AYARLAR BÖLÜMÜNDEN GÖZ ATIN"

Özelliklerin bazı kullanıcılarda görülebileceğini belirten sözcü, "Kararlı ses özelliğini test eden kullanıcılar arasında olup olmadığınızı anlamak için, herhangi bir videonun ayarlar bölümüne gidin ve özelliğin görünüp görünmediğine göz atın." diye belirtti.

"YENİ BİR UYGULAMA DEĞİL"

"Öte yandan, kararlı ses uygulamaları yeni bir şey değil. Spotify ve Apple Music gibi birçok popüler yayın hizmeti, beklenmedik ses artışlarını önlemek için yerleşik normalleştirme araçlarına sahip." diyen sözcü, "YouTube'un farklı içerik oluşturuculara ait milyonlarca videosu olduğu göz önüne alındığında, bir sonraki videonun kulağa nasıl geleceğinden her zaman emin olamazsınız." diyerek sözlerine devam etti.

"YENİ ÖZELLİK BİRÇOK KULLANICININ İŞİNE YARAYACAK"

Ayrıca uygulamanın bir çok kullanıcının işine yarayacağını da belirtilen sözcü "Özellikte videoyu otomatik oynatmayı etkinleştirdiğinizde sürprizler olabilir. İlk klipteki rahat ses seviyesi, sonraki videolarla hiç eşleşmeyebilir. Bu nedenle, yeni özelliğin birçok kullanıcının işine yarayacağını söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Özelliğin bazı kullanıcılarda göründüğü her ne kadar belirtilse de özellik henüz yaygın olarak kullanılmıyor. İlerleyen günlerde birçok YouTube kullanıcısının işine yarayacak gibi.

Sizler de teknoloji haberlerinden haberdar olmak için (Haberankara.com) adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli Emlak kelepir fiyatına arsa satışı başlattı! Metrekaresi 320 liradan arsa fırsatı duyuruldu!

Milli Emlak kelepir fiyatına arsa satışı başlattı! Metrekaresi 320 liradan arsa fırsatı duyuruldu!