ANASAYFA Akyurt Akyurt'ta çiftçiler semazenlerle birlikte yağmur duasına çıktı!

Akyurt'ta çiftçiler semazenlerle birlikte yağmur duasına çıktı!

Ankara'nın Akyurt ilçesinde çiftçiler , semazenler ile birlikte yağmur duasına çıktı. Akyurt Müftüsü Adem Yılmaz'ın duasıyla ellerini semaya kaldıranlar yağmurun yağması için Allah'a dualar etti.
yazar
Sinem GÜVEN
Akyurt'ta çiftçiler semazenlerle birlikte yağmur duasına çıktı!

Bugün Ankara'nın Akyurt ilçesinde çiftçiler, semazenlerle yağmur duası yaptı. Büğdüz Mahallesi sakinleri yağmur duası için Çayırlar mevkisinde toplandı. Semazenler eşliğinde ilahilerin söylendiği, Kur'an-ı Kerim ve mevlit okunan programda, Akyurt Müftüsü Adem Yılmaz'ın duasıyla ellerini semaya kaldıran mahalleler, yağmurun yağması için Allah'a yakarışta bulundu. Çiftçiler Akyurt ilçesine bol ve bereketli yağmurların yağması için dualarını ederek, bu duaların şükür mahiyetinde olduğunu da dile getirdi.

ÇİFTÇİLER SEMAZENLER İLE BİRLİKTE YAĞMUR DUASINA ÇIKTI!

Büğdüz Mahallesi muhtarı Tekin Erkan duanın ardından yaptığı konuşmada, her yıl bu mevsimlerde geleneksel olarak yağmur ve şükür dualarına çıktıklarını ifade etti.. Kurbanlar kestiklerini ve komşularına ikram ettiklerini belirten Erkan, "İnşallah bol yağmur yağar." dedi.

Büğdüz Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Tiryaki de geleneksel yağmur duası etkinliğinde buluştuklarını dile getirerek, "Yağmur bol olduğunda şükür mahiyetinde az olduğunda da yağmur yağması için dua yapıyoruz. " şeklinde açıklamalarda bulundu.

Düzenlenen bu programda yapılan davetlilere yöresel homaça yemeği ile pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Büyükşehir Belediyesi duyurdu! Sakiler grubu Ankara'da konser verecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi duyurdu! Sakiler grubu Ankara'da konser verecek