ANASAYFA Akyurt Ankara’da kış lastiği uygulaması denetimleri başladı

Ankara’da kış lastiği uygulaması denetimleri başladı

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan araçlar için getirilen zorunlu kış lastiği uygulaması kapsamında Ankara’da denetim yapıldı. 1 Aralık tarihinde başlayan zorunlu kış lastiği uygulamasının ilk gününde sıkı denetimler dikkat çekti.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara’da kış lastiği uygulaması denetimleri başladı

Ülkemizde zorlu kış şartlarında yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek ve trafik güvenliğini korumak için zorunlu kış lastiği uygulaması bulunuyor. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan araçlar için getirilen ve 1 Aralık - 1 Nisan 2024 tarihlerini kapsayan zorunlu kış lastiği uygulaması kapsamında Ankara’da denetim yapıldı.

Ülke genelinde başlayan kış lastiği uygulaması, 1 Aralık - 1 Nisan 2024 tarihleri arasında şehirler arası yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlar için zorunlu olacak. Kış lastiği uygulamasına uymayan sürücülere karayolları trafik kanunu 65/A kapsamında yasal işlem uygulanıyor.

ANKARA'DA KIŞ LASTİĞİ DENETİMLERİ BAŞLADI

Ankara Akyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro ekiplerince, Çankırı Bulvarı İstanbul istikametinde kış lastiği denetimi yapıldı. Denetimde şehirler arası yük ve yolcu taşıyan araçlar kontrol edildi ve lastik boyları ölçüldü. Ekipler, vatandaşların güvenli seyahat edebilmeleri için otobüslerde kış lastiği takılı olup olmadığını kontrol etti. Kumpas aletiyle lastiklerin diş derinliği ölçülürken, diş derinliği 1,6 milimetreden az olan araçlara cezai işlem uygulanıyor. Ekipler güvenli bir yolculuk için lastik diş derinliğinin 4 milimetre olmasını tavsiye ediyor.

Kış lastiği uygulaması kapsamında sahada denetlemelerde bulunan Akyurt Trafik Denetleme Amiri Komiser Murat Yeni, tüm yolcuların ve şoförlerin güvenli yolculuk yapmaları için denetimlere 7 gün 24 saat devam ettiklerini belirterek “2023 2024 yılı itibarıyla kış lastiği uygulamasına başladık. Sürücülerimiz şu ana kadar çok duyarlılar. Kış lastiklerini takmışlar. Kış lastiklerini takmayan sürücüleri biz gerekli yasal işlemleri karayolları trafik kanunu 65/A maddesinden değerlendiriyoruz. 

Kış lastiğinin olması zemini tutuşu fren mesafesini kısaltması açısından önemli bu yüzden herkesin kış lastiğini takmalarını özellikle tavsiye ediyorum” dedi. Öte yandan kış lastiği uygulamasına uymayan sürücülere de 2 bin 568 lira idari para cezası kesiliyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ateşkes bitti İsrail saldırıları başladı!

Ateşkes bitti İsrail saldırıları başladı!