ANASAYFA Kızılcahamam Tıbbı aromatik meyvenin Ankara'daki adresi o ilçe olacak! Dikim işlemi tamamlandı resmen şifa olacak

Tıbbı aromatik meyvenin Ankara'daki adresi o ilçe olacak! Dikim işlemi tamamlandı resmen şifa olacak

Başkent Ankara'da pek çok yeni projeye imza atılıyor. Özellikle son dönemin popüler aromatik meyve yetiştiriciliği üzerine Ankara'da yeni adımlar atılmaya devam ederken başkent halkını sevindirecek bir haber geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Tıbbı aromatik meyvenin Ankara'daki adresi o ilçe olacak! Dikim işlemi tamamlandı resmen şifa olacak

Ülkemizde son dönemin en popüler uygulamaları arasında tıbbı aromatik meyve ve bitki yetiştiriciliği bulunuyor. Doğal yaşamın örneklerini sergileyen alanlara olan ilgi artarken sebze, meyve ve bitli yetiştiriciliği de popülerliğini koruyor.

Aromatik bitki yetiştiriciliği revaçta yer alırken Ankara'daki Kızılcahamam Millet Bahçesinde, tıbbi aromatik bitkiler yetiştirmek amacıyla Frenk üzümü, aronya ve Bektaşi üzümünün dikimi yapıldığı öğrenildi.

ANKARA'NIN HER KÖŞESİ ŞİFA DEPOLAYACAK

Ankara'nın pek çok ilçesinde tıbbı aromatik ve bitki yetiştiriciliği devam ederken son olarak Kızılcahamam ilçesi de bu furyaya katıldı. Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Millet Bahçesinin ilçe halkının önemli yaşam alanlarından biri haline geldiğini söyleyerek önemli bir değerlendirmede bulundu. Her yaştan insanın kullandığı bahçeyi daha verimli hale getirmek için aromatik meyvelerin dikimini gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Acar, "Bir çok derde şifa olan bu özel meyveler millet bahçemizde olgunlaşacak. Şifa olsun inşallah." ifadelerine yer verdi.

aa-20231020-32463250-32463247-kizilcahamam-millet-bahcesinde-tibbi-aromatik-meyve-yetistirilecek.jpg

Ankara'da giderek popülerleşen tıbbı aromatik meyve ve bitki yetiştiriciliği vatandaşların da dikkatini çekerken Kızılcahamam ilçesinin zengin toprakların da aromatik meyve tarımının yapılmaya başlanacak olması bölge halkını sevindirdi.

aa-20231020-32463250-32463248-kizilcahamam-millet-bahcesinde-tibbi-aromatik-meyve-yetistirilecek.jpg

Geçmişten günümüze tıbbi ve aromatik bitkiler tıbbi ve gıda amaçlı olarak kullanılırken zamanla daha fazla önem kazandı. Son dönemde başta alternatif tıp olmak üzere modern tıpta da yaygın bir şekilde kullanılan tıbbı aromatik meyvelerin şifaları da saymakla bitmiyor.

aa-20231020-32463250-32463249-kizilcahamam-millet-bahcesinde-tibbi-aromatik-meyve-yetistirilecek.jpg

Tıbbi ve aromatik bitkiler yalnızca tedavi amaçlı kullanılmıyor. Bu bitkiler ayrıca kozmetik ürünlerde, uçucu bitkisel yağlarda, bitkisel sağlık ürünlerinde, renklendirici boyalarda, bitki koruma ürünlerinde de kullanılıyor. Başkentin yeni şifa kaynaklarının ekimi tamamlanırken ilerleyen dönemde halka sunulması bekleniyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sağlıklı yaşamı destekleyen Pursaklar Belediyesi'nden sağlık semineri

Sağlıklı yaşamı destekleyen Pursaklar Belediyesi'nden sağlık semineri