ANASAYFA Ayaş Burası resmen Türkiye'nin en şifalı suyu! Ankara'da herkes orada şifa buluyor keşfetmeyen bin pişman

Burası resmen Türkiye'nin en şifalı suyu! Ankara'da herkes orada şifa buluyor keşfetmeyen bin pişman

Başkent Ankara'da kaplıcaları ile bilinen bazı ilçeler bulunuyor. Ankaralıların şifa bulduğu bir kaplıca da Haber Ankara okurlarının gündemine oturdu. Ankara'da yaşayan yaşamayan herkesin keşfetmesi gereken şifa arayanların uğrak adresini derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Burası resmen Türkiye'nin en şifalı suyu! Ankara'da herkes orada şifa buluyor keşfetmeyen bin pişman

Başkent Ankara'nın pek çok doğal zenginliği bulunuyor. Köklü bir tarihi olan Ankara, Türkiye'nin başkenti konumunda bulunurken bir gün herkesin mutlaka uğramak istediği iller arasında da ilk sırada yer alıyor. Başkentin tarihi, doğal dokuları merak edilirken kentte şifa bulmak isteyenler de sık sık ılıca ve kaplıcalara gidiyor. İçme ve kaplıcalar, rahatlatıcı özelliklere sahipken özellikle cilt rahatsızlıkları bulunanlar bu adrese gidiyor.

Sıcak suları ile ünlü Ankara'da belirli hastalıklar için uygulanan kürleri özellikle doğal olması nedeniyle şifa arayanların hem bedenine, hem de ruhuna iyi geliyor. Ankara'da özellikle Kızılcahamam ve Ayaş ilçelerinde bulunan kaplıcalara her yıl binlerce vatandaş akın ediyor. Haberankara.com olarak Ankara'nın Ayaş ilçesinde bulunan ve en şifalı sular arasında yer alan Karakaya Kaplıcası hakkında merak edilenleri derledik.

AYAŞ'TAN RESMEN ŞİFA FIŞKIRIYOR

Ankara’daki sıcak su kaynakları genellikle Ayaş, Beypazarı, Haymana ve Kızılcahamam ilçelerinde yer alırken Ayaş'taki Karakaya Kaplıcası, turizme de büyük katkı sağlıyor. Ayaş ilçe merkezinde bulunan Karakaya Kaplıcaları'nın Selçuklu döneminde Anadolu’ya yayılan Türkler tarafından Karakaya mevkiinde yapıldığı biliniyor.

burasi-resmen-turkiyenin-en-sifali-suyu-ankarada-herkes-orada-sifa-buluyor-kesfetmeyen-bin-pisman.jpg

Osmanlılar döneminde onarım gören ve yeni bölümler eklenen Ilıca Kaplıcaları, kemerlerle süslü iki tarihi hamama sahip bir konumda bulunuyor.

Karakaya Kaplıcaları'nın suyu sodyum bikarbonat ve kalsiyum içeren oligometalik sular grubuna dahilken sıcaklığı da 31 derece, radyoaktivitesi 4.16 eman, pH değeri ise 7.4 olarak kayıtlara geçmiştir.

66006.jpg

Şifalanmak isteyenlerin ziyaret ettikleri Karakaya Kaplıcaları'nda banyo tedavisi, romatizma, nevralji, nevrit ve kadın hastalıklarıyla nevrasteni, yarım felçler, çocuk felçleri ve çıkıklardan sonraki eklem tutukluklarına tedavi sağladığı açıklandı. Alandaki içme tedavisi ise hipostenik mideler için tavsiye edilir.

burasi-resmen-turkiyenin-en-sifali-suyu-ankarada-herkes-orada-sifa-buluyor-kesfetmeyen-bin-pisman-001.jpg

KARAKAYA KAPLICASI NEREDE?

Ankara'nın 58 kilometre kuzeybatısında, Ayaş ilçesi içinde yer alan Karakaya Kaplıcaları, tarihi Kırkevler olarak anılan Selçuklu yapısının yanında bulunuyor. “Çifte Hamam“ olarak yapılan alana özel araçla gidilmesi tavsiye ediliyor.

ekran-goruntusu-2023-09-16-190004.png

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Keçiörengücü - Şanlıurfaspor maçında saha karıştı oyuncular birbirine girdi

Ankara Keçiörengücü - Şanlıurfaspor maçında saha karıştı oyuncular birbirine girdi