ANASAYFA Ayaş Ayaş Belediyesinden vatandaşlara hobi bahçeleri çağrısı! "Kaçak yapıları bildirin"

Ayaş Belediyesinden vatandaşlara hobi bahçeleri çağrısı! "Kaçak yapıları bildirin"

Ankara'nın bir çok kesiminden vatandaş boş zamanlarında kendine uğraşı edinmek adına hobi bahçesi adı verilen araziler satın alıyor. Bu yerlerde bahçe işleri yapan ya da ev inşa eden vatandaşların sayılarının artması bazı olumsuz durumları beraberinde getirdi
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ayaş Belediyesinden vatandaşlara hobi bahçeleri çağrısı! "Kaçak yapıları bildirin"

Başkentte hobi bahçesi denilince akla ilk gelen ilçeler arasında Ayaş ilçesi geliyor. Ankara'dan ve farklı şehirlerden vatandaşların arazi sahibi olduğu ilçede son günlerde kaçak yapılaşma konusunda sıkıntı yaşanıyor.

KAÇAK YAPILAŞMA İLE MÜCADELE

Ayaş genelinde son dönemde sık sık gelen kaçak yapı ihbarları sonrası Ayaş Belediyesi vatandaşlara bir çağrı niteliğinde açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada kurum olarak bu kaçak yapılaşma vakalarından rahatsız olunduğu ve gerekli müdahaleleri yapacakları ifade edildi.

Ayaş Belediyesi tarafından yaptığı açıklamada “Son dönemlerde, hobi bahçeleri ve çevresinde artan kaçak yapılaşma ve ruhsatsız inşaatlarla ilgili olarak ciddi bir endişe ve kaygı duyuyoruz. Bu tür plansız yapılaşma, sadece tarım arazilerini bitirmekle kalmayıp, çevrenin doğal yapısını bozmakta aynı zamanda kamu düzenini ve güvenliğini de tehdit etmektedir. Bu nedenle, Ayaş Belediyesi olarak, toplumumuzu bu konuda bilgilendirmek ve işbirliği yapmaya çağırıyoruz” denildi.

İLÇE SAKİNLERİNDEN İHBAR YAPMALARI İSTENDİ

Kaçak yapıların çevreyi de tehdit ettiğini söyleyen belediye “Tarım arazisini bitiren bu tür yapılar, çevre düzenini ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu konuda mücadelede sizlerin desteği büyük önem taşımaktadır. Gördüğünüz herhangi bir kaçak yapı veya ruhsatsız inşaatı derhal belediyemize bildirmeniz ve takibini yapmanız sorunun çözümüne büyük katkı sağlayacaktır” diyerek vatandaşlarda  kendilerine ihbarda bulunmalarını istedi. 

Sorumluluk bilincinin vurgulandığı açıklama sonrası Ayaş'ta neler yaşanacağı merak ediliyor. Ayaş Belediyesinin bu konuda kararlı olduğu ve tespit edilen yapılar hakkına ilgili işlemleri başlatacakları öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sertab Erener 21 yıl sonra yeniden Eurovision heyecanı yaşatıyor

Sertab Erener 21 yıl sonra yeniden Eurovision heyecanı yaşatıyor