ANASAYFA Ayaş Ayaş Belediyesi tarihi Ulu Cami'de bakım çalışması gerçekleştirdi

Ayaş Belediyesi tarihi Ulu Cami'de bakım çalışması gerçekleştirdi

Ankara bünyesinde pek çok tarihi eseri barındırıyor. Uzun zaman önce inşa edilen eserlerin gelecek nesillere aktarılması adına çeşitli adımlar hayata geçiriliyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ayaş Belediyesi tarihi Ulu Cami'de bakım çalışması gerçekleştirdi

Ankara'nın tarihi eserleri yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Tarihi miras olan eserler bulundukları yerlere ekonomik birer gelir olurken kendisini görmeye gelenlere önemli mesajlar veriyor.

ULU CAMİDE BAKIM ZAMANI

Bu kapsamda Ankara'nın Ayaş ilçesinde de tarihi yapı ve eserlere yönelik bakım çalışmaları sürüyor. Ayaş Belediyesi yaptığı açıklama ile “Ayaş Belediyesi, şehrin önemli tarihi yapılarından biri olan Eski Cami’nin (Ulu Cami) oluklarını temizleyerek bakımını tamamladı. Bu çalışma, caminin tarihi dokusunun korunmasına ve çevresindeki yaşamın devamına katkı sağlıyor” ifadelerine yer verildi.

Ayaş Belediye Meydanında yer alan ve ilçenin en eski camisi olan Ayaş Ulu Caminin yapım tarihi hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor. 15. Yüzyıldan kalma olduğu şeklinde olduğu yönünde tahminler yapılan caminin gelecek yıllarda da ilçede yer alabilmesi için titiz çalışmalar yapılıyor. İç tasarımı ahşap bir yapı olarak ziyaretçilerin karşısına çıkan cami ilçe halkı tarafından da ilgi gösterilen bir yer olarak biliniyor.

VATANDAŞ BİLGİLENDİRİLİYOR

Belediye Başkanlığı'nı İzzet Demircioğlu'nun yaptığı Ayaş Belediyesinde ekipler dönem dönem Ulu Cami'de çalışmalar yaparak eksikleri gideriyor. Yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapılıyor.

Cengiz Ortataş - Haberankara.com özel haberidir. Alıntılanamaz, kopyalanamaz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yozgat'ta kontrolden çıkan araç ağaca çarparak durdu!

Yozgat'ta kontrolden çıkan araç ağaca çarparak durdu!