ANASAYFA Kültür-sanat 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi kapılarını açıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi kapılarını açıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel programlar merakla araştırılıyor. Belediyeler tarafından verilen konserlerin yanı sıra kültürel geziler yapmak isteyen vatandaşlar için de bazı müzelerin kapılarını açacağı bildirilirken detaylar paylaşıldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi kapılarını açıyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yüzüncü yıl dönümü kapsamında birbirinden farklı etkinlikler düzenleniyor. Yurdun dört bir yanında düzenlenen etkinliklerin yanı sıra bazı müzelerin ziyarete açılacağı bildirilirken Türkiye İş Bankası’nın Resim Heykel Müzesi de 29 Ekim'de ziyarete açık olacak.

Uzun yıllar Beyoğlu Şubesi olarak hizmet veren korunması gerekli kültür varlığı tescili bulunan tarihi binası Resim Heykel Müzesine dönüştürüldü. Resim Heykel Müzesi, Cumhuriyetin 100’üncü yaşında Türkiye İş Bankası’nın Türkiye’ye armağanı olarak 29 Ekim’de kapılarını sanatseverlere açıyor.

TÜRKİYE İŞ BANKASI’NIN TÜRKİYE’YE ARMAĞANI OLARAK KAPILARINI SANATSEVERLERE AÇIYOR

Müzikten plastik sanatlara, müzecilikten kültür mirası korunması çalışmalarına pek çok alanda faaliyet gösteren İş Sanat'ın çatısı altında hayata geçirilen Resim Heykel Müzesi, ülkenin kültür-sanat rotasına önemli bir kilometre taşı daha eklenmiş olacak. Osman Hamdi Bey'den Şeker Ahmet Paşa'ya, Hoca Ali Rıza'dan İbrahim Çallı'ya pek çok sanatçının 2 bin 700 civarında eserinin bulunduğu Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu, ülkemizin en geniş ve en zengin özel koleksiyonlarından biri olarak biliniyor. Resim Heykel Müzesi'nde ilk sergilerinde bu koleksiyondan seçilen 600'e yakın eser yer alacak.

aw062764-01.jpg

“RESİM HEYKEL MÜZESİ’NİN HAYATA GEÇİRİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

İstanbul Valisi Davut Gül, İş Bankası’nın neredeyse Cumhuriyet ile yaşıt olduğunu ifade ederek, "Cumhuriyetin yaşadığı iyilikleri de zorlukları da yaşadı. Bu milletten, bu toplumdan kopmadı. İş Bankası’nı bizlere kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere emeği geçen herkesi şükranla anıyoruz. Resim Heykel Müzesi’ni bizlere kazandıran, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını kutladıklarını belirten İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ulusumuzun verdiği Milli Mücadelenin kazanıldığı ve tam bağımsızlığa kavuştuğumuz, genç Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı tarihin 100’üncü yılındayız.

aw062764-08.jpg

Atatürk’ün tam bağımsızlığa ulaşmak için elzem olduğunu düşündüğü iktisadi bağımsızlığı temin etmek için atılan ilk adımlardan biri olan ve Cumhuriyetin bir yaş küçük kardeşi diye tabir ettiğimiz Türkiye İş Bankası, böyle anlamlı bir dönemde Resim Heykel Müzesini ülkemize armağan ediyor.

aw062764-05.jpg

Kıymetli bir hafızayı, kültür mirasını geleceğe bırakıyor. Resim Heykel Müzesinin, Eminönü’ndeki Türkiye İş Bankası Müzesi ve Ankara Ulus’taki Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesinin ardından Bankanın üçüncü müzesi. Her şehrin bir kalbi vardır, İstanbul’un kalbi de İstiklal Caddesi’dir. Tarihi dokusuyla, kültür-sanat faaliyetleriyle şehrin kalbinin attığı yer olan İstiklal Caddesi’nin önemli yapıları arasında bulunan binayı Resim Heykel Müzesi olarak ülkemize armağan etmek, Türkiye’nin kültür-sanat dünyasına yeni soluk getirmek biz İş Bankalılar için gurur verici. Bir banka, bir asır, üç müze“ şeklinde konuştu.

aw062764-06.jpg

“NE MUTLU BİZE Kİ MÜZEMİZ CUMHURİYETLE AYNI DOĞUM GÜNÜNÜ PAYLAŞACAK”

100 yıllık yolculuğun önemli noktasında olduklarını vurgulayan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, “Atatürk’ün bir asır önce bizlere ışık tutan ‘bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmaz itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur. Biz bu yolda ilerliyoruz. Bir Cumhuriyet Kurumu olarak Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında pek çok proje gerçekleştirdik.

aw062764-02.jpg

Hepsi çok anlamlı, hepsi çok değerli ama Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi bu projeler içinde en özeli, en kalıcısı. Ne mutlu bize ki Müzemiz, Cumhuriyetimizle aynı doğum gününü paylaşacak, sergileri, atölyeleri, etkinlikleriyle kültür-sanat dünyamıza önemli katkılar sunacak” dedi. ‘Herkes için Sanat’ sloganıyla hareket edilirken müzede herkesin kendinden bir şey bulmasının amaçlandığı belirtildi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İŞKUR 35 bin işçi alımı yapıyor! Hangi alanda işçi alınacak? Başvuru şartları nelerdir?

İŞKUR 35 bin işçi alımı yapıyor! Hangi alanda işçi alınacak? Başvuru şartları nelerdir?