ANASAYFA Kültür-sanat ABB Başkent Arıcılık Dergisi ikinci sayısını okurlarla buluşturdu!

ABB Başkent Arıcılık Dergisi ikinci sayısını okurlarla buluşturdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentte arıcılığın gelişmesi ve arı yetiştiricilerine bir rehber olması amacıyla hazırladığı Başkent Arıcılık Dergisi’nin ikinci sayısını okuyucularla buluşturdu. Başkent Arıcılık Dergisi'nin ikinci sayısında nelerin yer aldığı da merak edilen konular arasında yer aldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ABB Başkent Arıcılık Dergisi ikinci sayısını okurlarla buluşturdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), arı yetiştiricileri için bir rehber niteliğinde olan zengin içerikli arıcılık dergisi olan Başkent Arıcılık Dergisi’nin 2'nci sayısını yayımladı. Periyodik olarak 3 ayda bir yayınlanan derginin yeni sayısında; Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP) bünyesinde arıcılık hedefleri, arıcılık ve kooperatif, arı sağlığı, arı ürünlerinin tüketimi konularına yer verildi.     

ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından periyodik olarak 3 ayda bir yayınlanan derginin 2'nci sayısında akademisyenler tarafından yazılan makalelerle birlikte güncel arıcılık faaliyetleri ile BAKAP bünyesinde arıcılık hedefleri, arıcılık ve kooperatif, arı sağlığı, arı ürünlerinin tüketimi hakkında içeriklere yer verildi.   

 2024 YILINDA “ARICILIK ARAŞTIRMA ÜRETİM VE EĞİTİM MERKEZİ” FAALİYETE GEÇİYOR  

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentteki arıcılığın gelişmesi ve arı yetiştiricilerine bir rehber olması amacıyla hazırladığı Başkent Arıcılık Dergisi’nin 2'nci sayısını okuyucularla buluşturdu. ABB Başkanı Mansur Yavaş, derginin 2'nci sayısının ön sözünde Ankara’da arıcılık standartlarını yükseltmek amacıyla BAKAP bünyesinde “Arıcılık Araştırma Üretim ve Eğitim Merkezi”nin 2024 yılında faaliyete geçeceğini açıkladı. 2024 yılının ilk Başkent Arıcılık Dergisi’ne online olarak “https://s.ankara.bel.tr/files/2024/01/04/a4c73eab1e3a6cd5747ea9ad70d29246.pdf” adresi üzerinden erişilebiliyor.

Başkentteki arıcıları kalkındırmaya ve arıcılığı köy enstitüleri idealinde geliştirmeye söz verdiklerinin altını çizen ABB Başkanı Yavaş, derginin ön sözünde; “BAKAP Arıcılık Araştırma Üretim ve Eğitim Merkezi”ni 2024 yılında faaliyete geçiriyoruz. Arıcılık sezonu başlayana kadar kışlatma sürecinde ilçelerde eğitimler düzenleyeceğimizi, tüm arıcılarımıza kış sezonu bitmeden arı yemi desteği vereceğimizi ve kadın arıcılarımıza özel projeler başlatacağımızı belirtmek istiyorum.'' dedi. 

Bu çerçevede açıklamanın devamında ise ‘’Amacımız mevcut arıcılık işletmelerimizin ekonomik açıdan güçlendirilmesi ve arıcılıkta sürdürülebilirliğin sağlanmasıdır” ifadeleri kullanıldı. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sincan Belediye Başkanı Ercan Şehit Fethi Sekin'i andı

Sincan Belediye Başkanı Ercan Şehit Fethi Sekin'i andı