ANASAYFA Kültür-sanat Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bir Ankara Hikayesi'ne ev sahipliği yaptı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bir Ankara Hikayesi'ne ev sahipliği yaptı!

Ankara'da belediye eliyle birbirinden farklı etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Bir Ankara Hikayesi'ne ev sahipliği yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'nın Başkent Oluşunun 100'üncü yılını kutlamayı sürdürdüğünü bildirdi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bir Ankara Hikayesi'ne ev sahipliği yaptı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), birbirinden farklı etkinliklere imza atmaya ve vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Kentte pek çok ücretsiz etkinliği başkentlilerle bir araya getiren ABB, Ankara'nın tarihini ve kültürünü tanıtmaya da devam ediyor. Bu çerçevede Türkiye’nin kalbindeki zengin tarihi mirası ve kültürel dokularıyla bilinmeyen yönleriyle keşfedilmesi gereken Ankara’nın Başkent oluşunun 100’üncü yılını kutlamak adına görkemli bir sanat etkinliği düzenlendi.

Başkent Ankara'da birbirinden farklı etkinlikler düzenlenirken ABB'nin ev sahipliği yaptığı her etkinlik de yakından takip edilmeye devam ediyor. Ankara'nın köklü tarihine ışık tutan eserlerin tanıtımı yapılmaya devam ederken ABB, zengin tarihi ve kültürel dokularıyla dikkat çeken Ankara’nın Başkent oluşunun 100'üncü yılını kutlamak adına bir sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Devlet Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Sahnesi’nde “Müziğin Dili, Kadının Sesiyle Bir Ankara Hikâyesi” adlı senfonik müzikal esere ev sahipliği yapan belediyenin misafirleri bu özel gösteriye büyük ilgi gösteriyor.

BAŞKENTTE BİR ANKARA HİKAYESİ

Ankara'nın köklü tarihine ışık tutan “Müziğin Dili, Kadının Sesiyle Bir Ankara Hikâyesi” etkinliğine daha imza atan ABB, sanatseverleri bir araya getirmenin mutluluğunu yaşarken 70 kişilik kadrosuyla ilk gösterimini izleyicisiyle buluşturdu.

ankara.png

“Müziğin Dili, Kadının Sesiyle Bir Ankara Hikâyesi” adlı eserin yapımcısı ve Genel Sanat Yönetmeni Ersan Petekkaya’nın yönetiminde metin yazarı, drama turji ve müzik seçimlerini titizlikle yapan Pınar Ayhan'ın kusursuz sunumunun yanında Şef Musa Göçmen yönetimindeki orkestra ve koroyla birlikte sanatseverleri tarihin derinliklerinde unutulmaz bir yolculuğa götürdü.

ankara-001.png

BAŞKENTİN SOSYO-KÜLTÜREL HAYATININ NABZINI TUTAN İSİMLER ETKİNLİKTE YER ALDI

Ankara'nın sosyal ve kültürel hayatının nabzını tutan isimlerden Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, Kültür ve Turizm Bakan Danışmanı Görkem Karakuş, Ankara İl Kültür Müdürü Ali Ayvazoğlu, ABB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Bozkurt, ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı, Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB) ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Eski Başbakanlık Müsteşarı Özgün Ökmen, AKK Kale Meclisi Başkanı, AKK Danışma Kurulu Üyesi Şevket Bülent Yahnici, AKK Bisiklet Meclisi Başkanı Kadir İspirli, Devlet Opera ve Bale Moda ve Kostüm Tasarımcısı Müge Gökbuget Erbek, Fotoğraf Sanatçısı Gülcan Akar da konuklar arasındaki yerini aldı.

fotograf.jpg

13 Kasım tarihinde Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde gerçekleştirilen bir basın lansmanı ve ilk gösteriyle perdelerini açan “Müziğin Dili, Kadının Sesiyle Bir Ankara Hikâyesi” adlı etkinlik Pınar Ayhan'ın başarılı sunumu, Şef Musa Göçmen’in yönetiminde Senfoni Orkestrası, çok sesli koro, solistlerin büyülü melodileri ve seğmenlerin sahne performansıyla büyük beğeni topladı. “Müziğin Dili, Kadının Sesiyle Bir Ankara Hikâyesi” tarihsel kostüm tasarımlarıyla modacı Mine Gökbuget Erbek ve ABB Şehir Tiyatroları oyuncuları renk kattı. Ankara Kulübü Derneği Seğmenleri de gecede bir gösteri düzenleyerek büyük alkış topladı.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ALES 3 soru ve cevap anahtarı açıklandı mı, nereden bakılır?

ALES 3 soru ve cevap anahtarı açıklandı mı, nereden bakılır?