ANASAYFA Kültür-sanat Ankara'da yaşayan 14 yaş üzeri tüm vatandaşlar yararlanabilir! Kontenjanla sınırlı olacak tamamen ücretsiz verilecek

Ankara'da yaşayan 14 yaş üzeri tüm vatandaşlar yararlanabilir! Kontenjanla sınırlı olacak tamamen ücretsiz verilecek

Başkent Ankara'daki ücretsiz programlar vatandaşların yakın takibinde yer alıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 'Sahneye Hazır Mısın?' eğitim programını duyurdu. 14 yaş üzeri için ücretsiz olarak kayıt yaptırabileceği kursla ilgili detaylar açıklandı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'da yaşayan 14 yaş üzeri tüm vatandaşlar yararlanabilir! Kontenjanla sınırlı olacak tamamen ücretsiz verilecek

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, göreve geldiği günden bu yana sosyal, şeffaf, hak ve insan odaklı bir belediyecilik anlayışı sürdürüyor. ABB Başkanı Yavaş'ın başkentteki her vatandaşın ücretsiz eğitime ulaşması için projeleri devam ederken son olarak yeni bir kurs programı duyuruldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, her yaş grubu için ücretsiz kurs programları sunmaya devam ederken bu kez sanatla ilgilenen 14 yaş üzeri başkentliler için bir duyuruya yer verdi. ABB, 'Sahneye Hazır Mısın?' adlı eğitim programını duyururken detaylara da resmi internet sitesi üzerinden yer verdi.

ANKARA'DA 14 YAŞ ÜZERİ HER VATANDAŞ BAŞVURU YAPABİLİR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Altındağ Gençlik Merkezi, konservatuvara hazırlanan öğrencilere destek olmak ve sahneyle buluşmak isteyen vatandaşlara yönelik 'Sahne Hazır Mısın?' projesini devam ettiriyor. 'Sahneye Hazır Mısın?' kurs programını duyuran ABB, 2023 - 2024 dönemi için verilecek dersleri de açıkladı. Buna göre oyunculuk, yazarlık, doğaçlama, güzel konuşma, sahne hakimiyeti, kamera önü oyunculuğu dersleri verileceği aktarıldı.

ABB'nin Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Aile Yaşam Merkezleri Müdürlüğüne bağlı Altındağ Gençlik Merkezi, Başkentte yeni yetenekleri keşfetmek için başlatılan "Sahneye Hazır Mısın ?" projesi gördüğü yoğun ilgi nedeniyle 2023 - 2024 eğitim döneminde de devam ediyor. Uzman eğitmen kadrosuyla 9 ay boyunca eğitim alacak olan adaylar bu süreç sonunda hazırlanan tiyatro oyunlarıyla Başkent izleyicisi ile buluşacak. Kayıt tarihlerini açıklayan ABB, 1 - 12 Ekim 2023 tarihleri arasında 14 yaş üzeri Ankaralıların Altındağ Gençlik Merkezi'ne başvuru yapabileceklerini aktardı.

abb-88.jpeg

1 Ekim tarihinde ücretsiz ön kayıtları başlayacak olan 'Sahneye Hazır Mısın?' eğitimi 14 yaş üzeri tüm vatandaşların başvurusuna açık olacak. 14 - 15 Ekim tarihlerinde Altındağ Gençlik Merkezinde tiyatro oyunculuğu, doğaçlama, güzel konuşma, sahne hâkimiyeti ile şan (müzik) alanında yetenek seçme ve değerlendirme sınavı yapılacak ardından başarılı olan adaylar eğitimlerine başlayacak. Kontenjanla sınırlı olan eğitim programına başvuru için gerekli belgeler de açıklandı. Buna göre;

2 adet fotoğraf ve kimlik fotokopisinin gerekli olduğu duyuruldu.

Altındağ Gençlik Merkezi'nde alınacak olan başvurular için adayların; Altındağ Caddesi Numara 31 adresini ziyaret etmesi gerektiği kaydedildi. İletişim için ise 0312 317 59 28 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı

Ankara'da çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı