ANASAYFA Kültür-sanat Ankaralılar Elazığ Tanıtım Günleri'nde buluşuyor! Pazar gününe kadar sürecek sakın kaçırmayın

Ankaralılar Elazığ Tanıtım Günleri'nde buluşuyor! Pazar gününe kadar sürecek sakın kaçırmayın

Ankara'da pek çok kültürel etkinliğe yer veriliyor. Tanıtım günleri vatandaşın takibinde yer alırken Elazığ Tanıtım Günleri'nin başladığı duyuruldu. Ankaralılar için Elazığ Tanıtım Günleri takvimini derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankaralılar Elazığ Tanıtım Günleri'nde buluşuyor! Pazar gününe kadar sürecek sakın kaçırmayın

Ülkemizde farklı yörelerin kültürlerini ve damak lezzetlerini yakından tanımak için pek çok kültürel etkinlik düzenleniyor. Kentlerin tanıtım günleri yakından takip edilirken Başkent Ankara'da pek çok tanıtım günü etkinliğine imza atılıyor.

Ankara'da tanıtım günleri vatandaşların yakın takibinde yer alırken Elazığ Tanıtım Günleri'nin başkentte düzenleneceği açıklanırken program detayları da belli oldu. Tarih ve adres bilgilerinin paylaşıldığı Elazığ Tanıtım Günleri ile ilgili olarak merak edilenleri Haberankara.com okurları için bir araya getirdik.

ANKARA'DA ELAZIĞ RÜZGARI ESİYOR

Ankara'da 4 gün sürecek Elazığ Tanıtım Günleri, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'nde başladı. Elazığ Dernekler Federasyonunca düzenlenen tanıtım günlerinde stant açan esnaf, yöreye özgü ürünleri tanıttı. Etkinlik alanında stant kuran bir esnaf da Elazığ'a özgü sekiz köşe şapka hakkında ziyaretçilere bilgi verdi. Şapkanın her köşesinin bir anlamı olduğunu söyleyen esnaf, "Selçuklu sanatında sekizgenler önem arz eder. Kimi araştırıcılar sekiz köşe şapkanın bu motiften esinlendiğini ifade eder.

ankaralilar-elazig-tanitim-gunlerinde-bulusuyor-pazar-gunune-kadar-surecek-sakin-kacirmayin.jpg

Şapkanın sekiz köşesi, yiğitlik, mertlik, çalışkanlık, cömertlik, dürüstlük, misafirperverlik, alçak gönüllülük, doğruluk gibi değerleri temsil eder." ifadelerine yer verdi.

24 EYLÜL'E KADAR AÇIK OLACAK

Elazığ Yöresel Ürünleri ve Lezzetleri Tanıtma Derneği Başkanı Güven Çiçek, etkinlikte Elazığ'da orcik adı verilen cevizli sucuk ve badem şekerinin özellikle ilgi gördüğünü ifade ederek, "Ankaralıları davet ediyoruz. Gelsinler Elazığ'ı tanısınlar." dedi. TÜM Ankara halkını tanıtım günlerine davet etti. Elazığlı 35 esnafın yöresel ürünleriyle katıldığı etkinlik 24 Eylül Pazar gününe kadar sürecek.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaralılar artık bilmiyordum demeyecek! Kredi kartı kullananlara geçmişe dönük o ödeme iade edilecek

Ankaralılar artık bilmiyordum demeyecek! Kredi kartı kullananlara geçmişe dönük o ödeme iade edilecek