ANASAYFA Kültür-sanat Şerefiye sarnıcı nerede, nasıl gidilir? Şerefiye Sarnıcına giriş ücretsiz mi?

Şerefiye sarnıcı nerede, nasıl gidilir? Şerefiye Sarnıcına giriş ücretsiz mi?

İBB tarafından yapılan duyuruda 2 Ekim itibarıyla 100 gün boyunca Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzesi ziyaretlerine sabah 11.00'e kadar ücret alınmayacağı kaydedildi. Peki, Şerefiye sarnıcı nerede, nasıl gidilir?
yazar
Haber Merkezi
Şerefiye sarnıcı nerede, nasıl gidilir? Şerefiye Sarnıcına giriş ücretsiz mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Abbas, müze girişi kampanyası hakkında şunları söyledi:

"Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bundan tam 100 yıl önce kurduğu Cumhuriyet'i yaşamanın ve yaşatmanın heyecanıyla müzelerimizde ücretsiz ziyaret kampanyası başlatıyoruz. İşletmemizdeki müzelerde geçerli olacak bu özel kampanya ile Türkiye'nin dört bir yanından ve İstanbul'dan gelen misafirlerimizi tarihi ve kültürel bir yolculuğa davet ediyoruz. İstanbul'un zengin mirasını ve tarihini daha yakından tanıma fırsatı sunarak Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte paylaşmak istiyoruz"

Bunun üzerine vatandaşlar, Şerefiye Sarnıcı'nın nerede olduğunu merak etmeye başladı. Peki, Şerefiye sarnıcı nerede, nasıl gidilir? İşte tüm detaylar...

serefiye4-001.jpg

ŞEREFİYE SARNICI NEREDE?

Şerefiye Sarnıcı veya bir diğer ismiyle Theodosius Sarnıcı İstanbul'un Fatih ilçesinde, Tarihi Yarımada’da bulunan pek çok Bizans Dönemi sarnıcından biridir. Divan Yolu Caddesi, Piyer Loti Caddesi, Boyacı Ahmet Sokak ve Dostluk Yurdu Sokak’ın sınırlandırdığı adanın güneyinde yer alır. Müze, 10:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

ŞEREFİYE SARNICI'NA NASIL GİDİLİR?

Anadolu Yakası'nda oturan vatandaşlar Kabataş-Bağcılar tramvay aktarması yapmalıdır. Sarnıç, Çemberlitaş durağındadır.

Avrupa Yakası'nda oturan vatandaşlar ise yine Kabataş-Bağcılar tramvay aktarmasını kullanmalıdır.

ŞEREFİYE SARNICI GİRİŞ ÜCRETİ 2023

Şerefiye Sarnıcı'na saat 11:00'e kadar alınan giriş ücreti 100 günlüğüne kaldırıldı ancak 11:00'den sonra giriş ücretlerinin ne kadar olduğu merak konusu oldu. Şerefiye Sarnıcı'na giriş ücreti yabancı ziyaretçiler için tek gösterim olmak üzere 380 lira, yerli ziyaretçiler için yine tek gösterim olarak 88 lira, öğrenci ve öğretmen için ise tek gösterim 33 lira olarak belirlendi.

ŞEREFİYE SARNICI MÜZE KART GEÇERLİ Mİ?

Kültür A.Ş, Kültür Bakanlığı’na bağlı olmadığı için Müze Kart geçmemektedir.

haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TOGG eylül ayı teslimat sayıları açıklandı

TOGG eylül ayı teslimat sayıları açıklandı